Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Concluziile întâlnirii bilaterale între Uniunea Avocaților din Republica Moldova și Uniunea Națională a Barourilor din România


19 octombrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Avocați, Flux informații, REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 14-16 octombrie 2016, la Mălini, județul Suceava, a avut loc întâlnirea bilaterală dintre Uniunea Avocaților din Republica Moldova și Uniunea Națională a Barourilor din România, potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Barourilor, dat publicității luni, 17 octombrie 2016.

Din partea Uniunii Avocaților din Republica Moldova au participat: Nina Lozan, Președintele Uniunii Avocaților, Victor Panțîru, membru al Consiliului Uniunii Avocaților, Gheorghe Vlas, membru al Comisiei de Licențiere a profesiei de avocat, Mihai Gafton, membru al Comisiei pentru Etică și Disciplină, Zinaida Lupașcu, membră a Comisiei pentru Etică și Disciplină.

Din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România au participat: av. dr. Gheorghe Florea, Președinte UNBR, av. dr. Traian Briciu, av. Ion Chelaru, av. dr. Petruț Ciobanu și av. dr. Ion Turculeanu – vicepreședinți ai UNBR.

Au fost invitați și au participat decanii barourilor Botoșani, Suceava, Neamț, Vrancea, Vaslui și Bacău și o parte dintre membrii grupului de lucru al Consiliului UNBR.

În cadrul întâlnirii s-a realizat un schimb de experiență privind metodologia urmată pentru elaborarea și adoptarea Codului de etică și deontologie al avocaților din Republica Moldova și s-a subliniat modul în care Codul a reușit să valorifice tradițiile profesiei de avocat și cerințele adaptării la prezent și viitor ale reperelor și valorilor profesiei de avocat, în consens cu reglementarea legală a acesteia. Participanții au evidențiat caracterul instrumentar și aspirațional al regulilor și au constatat că perfecționarea Codului reprezintă un proiect cu caracter de permanență, realizat cu concursul direct al expertizei dobândite de Comisia pentru Etică și Disciplină din cadrul Consiliului Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Au fost trecute în revistă experiențele dobândite de ambele organizații profesionale cu privire la dobândirea calității de avocat , cu privire specială la instituția „licențierii”, cunoscută de legislația Republicii Moldova.

Cei prezenți au decis continuarea întâlnirilor periodice între conducerile organizațiilor profesionale din cele două țări și formarea unui Grup de lucru pentru valorificarea experienței avocaților din Moldova, în realizarea Codului corespondent al avocaților români, precum și realizarea unor proiecte comune în aplicarea Memorandumului semnat în noiembrie 2012, între Uniunea Națională a Barourilor din România și Uniunea Avocaților din Republica Moldova.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică