Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Consiliul ASF a aprobat tarifele maxime de primă RCA
19.10.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 17 octombrie 2016, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat, într-o ședință specială, „Raportul cu privire la determinarea tarifelor de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru pagube produse terţilor prin accidente de vehicule”, potrivit art. 36, alin. (3) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 54/2016, potrivit unui comunicat al Autorității de Supraveghere Financiară.

În urma unui proces de consultare publică, tarifele de primă RCA maxime au fost determinate în baza metodologiei adoptate de Consiliul ASF pe data de 5 octombrie, iar calculele respectă atât prevederile OUG 54/2016, cât și practicile actuariale general acceptate în industria asigurărilor.

Formula de calcul cuprinde frecvența daunelor, dauna medie, daunele întâmplate, dar neraportate (IBNR), inflația daunelor și încărcarea de siguranță, care determină prima de risc, la care se adaugă cheltuielile de achiziție și administrare, fixe și variabile, precum și încărcarea de Bonus/ Malus (15%) și cota de profit (1%).

Metodologia de calcul al tarifelor maxime și indicatorii folosiți au fost stabilitate în urma consultărilor cu asociaţiile patronale ale transportatorilor, precum şi societăţile de asigurări care operează pe piața RCA.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti