Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Constanța. Falsificare a instrumentelor de plată electronică, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces, fără drept, la un sistem informatic. Percheziții domiciliare


20 octombrie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept maritim, Drept penal, Sistemul judiciar
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

DIICOT-Constanța. Falsificare a instrumentelor de plată electronică, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces, fără drept, la un sistem informatic. Percheziții domiciliare.

La data de 19 octombrie 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în falsificare a instrumentelor de plată electronică, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces, fără drept, la un sistem informatic.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2009-2015, membrii grupului infracţional au falsificat carduri prin copierea datelor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale tip „skimmer”, de pe carduri bancare originale, ale căror emitenți legitimi sunt bănci sau alte instituții financiare din Australia, Statele Unite și Mexic.
Ulterior, membrii grupului au folosit cardurile contrafăcute, retrăgând sau încercând să retragă diferite sume de bani de la mai multe bancomate din municipiul Constanța.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate echipamente IT, medii de stocare, telefoane mobile și sume de bani.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 8 persoane.

La acțiuni au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, precum și jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică