Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor
20.10.2016 | Cosmina SIMA


În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 823 din 18 octombrie 2016 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă nr. 68/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor.

În principal, ordonanţa aduce modificări ale unor articole, dar şi abrogări ale altora. Printre aceste modificări, se pot enumera:

– Pentru respectarea prevederilor art. 13 şi în vederea facilitării şi îmbunătăţirii valorificării, deşeurile sunt colectate separat, în cazul în care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, economic şi al protecţiei mediului şi nu se amestecă cu alte deşeuri sau materiale cu proprietăţi diferite.

– Operatorii economici care efectuează operaţii de colectare şi transport de deşeuri au obligaţia să livreze şi să transporte deşeurile numai la instalaţii autorizate pentru efectuarea operaţiunilor de tratare, cu respectarea prevederilor art. 20.

Se aduc şi completări ale legii, spre exemplu, se adaugă următoarele dispoziţii:

– În vederea stimulării colectării separate a deşeurilor de la populaţie, autorităţile publice locale aplică ca instrument economic «plăteşte pentru cât arunci», acolo unde este posibil din punct de vedere tehnic, economic şi al protecţiei mediului.

– Aplicarea instrumentului economic prevăzut mai sus se realizează, după caz, în baza următoarelor criterii:
cantitatea de deşeuri generată; tipuri de deşeuri generate; volumul recipientului; frecvenţa de preluare a deşeurilor.

Cosmina Sima

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate