Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti
BONDOC & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Guvernul a aprobat funcționarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice
20.10.2016 | JURIDICE.ro

Miercuri, 19 octombrie 2016, Guvernul a modificat și completat Hotărârea nr. 634/2015 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, precum și Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice, cu modificările și completările ulterioare, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Modificările s-au făcut la nivelul funcționării Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), asigurându-se astfel cadrul administrativ necesar îndeplinirii tuturor atribuțiilor agenției, ținând cont de volumul și complexitatea acțiunilor în derulare sau preconizate pentru implementarea Strategiei naționale în domeniul achizițiilor publice.

În vederea implementării Strategiei naționale în domeniul achizițiilor publice, Guvernul a suplimentat organigrama ANAP cu 20 de posturi.

Strategia națională în domeniul achizițiilor publice are în vedere următoarele:
– Calitatea cadrului legislativ, inclusiv evaluarea opțiunilor de transpunere a noilor directive europene în legislația națională;
– Coerența generală și eficiența cadrului instituțional;
– Regularitatea și calitatea procesului de achiziții publice;
– Capacitatea autorităților contractante, cu accent pe profesionalizare și aspecte de integritate;
– Funcțiile de monitorizare și supervizare ale sistemului de achiziții publice din România.

ANAP și autoritățile contractante vor avea la dispoziție un ghid operațional actualizabil care va înlocui suprareglementarea de nivel terțiar.

În cadrul conducerii ANAP și secretarul general adjunct va fi numit înalt funcționar public, printr-o decizie a prim-ministrului.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.