Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Guvernul a aprobat funcționarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice
20.10.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Content, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 19 octombrie 2016, Guvernul a modificat și completat Hotărârea nr. 634/2015 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, precum și Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice, cu modificările și completările ulterioare, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Modificările s-au făcut la nivelul funcționării Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), asigurându-se astfel cadrul administrativ necesar îndeplinirii tuturor atribuțiilor agenției, ținând cont de volumul și complexitatea acțiunilor în derulare sau preconizate pentru implementarea Strategiei naționale în domeniul achizițiilor publice.

În vederea implementării Strategiei naționale în domeniul achizițiilor publice, Guvernul a suplimentat organigrama ANAP cu 20 de posturi.

Strategia națională în domeniul achizițiilor publice are în vedere următoarele:
– Calitatea cadrului legislativ, inclusiv evaluarea opțiunilor de transpunere a noilor directive europene în legislația națională;
– Coerența generală și eficiența cadrului instituțional;
– Regularitatea și calitatea procesului de achiziții publice;
– Capacitatea autorităților contractante, cu accent pe profesionalizare și aspecte de integritate;
– Funcțiile de monitorizare și supervizare ale sistemului de achiziții publice din România.

ANAP și autoritățile contractante vor avea la dispoziție un ghid operațional actualizabil care va înlocui suprareglementarea de nivel terțiar.

În cadrul conducerii ANAP și secretarul general adjunct va fi numit înalt funcționar public, printr-o decizie a prim-ministrului.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti