Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Curtea de Apel Suceava organizează Ziua ușilor deschise – 25 octombrie 2016


20 octombrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Marți, 25 octombrie 2016, orele 09:00–14:00, în incinta Palatului de Justiție și la judecătoriile din raza Tribunalului Suceava se vor desfășura manifestări de tipul „uşilor deschise”, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile, la care sunt invitaţi să participe elevi, studenţi, reprezentanţi mass-media precum şi orice cetăţean interesat, potrivit unui comunicat al Curții de Apel Suceava, dat publicității joi, 20 octombrie 2016.

La ora 14:00, în sala de judecată nr. 232, Curtea de Apel Suceava în colaborare cu Asociația de Studenți ELSA și Facultatea de Drept din cadrul Universității din Suceava va organiza un proces simulat în materie penală în care își vor demonstra calitățile oratorice și juridice două echipe formate din studenți ai Facultății de Drept. Participanții la procesul simulat vor fi jurizați de un juriu format din doi judecători, un profesor și un procuror, juriu ce va desemna câștigătorii. Tuturor studenților participanți li se vor acorda diplome de către președintele Curții de Apel Suceava.

De asemenea, pe parcursul întregii zile, justițiabilii vor avea posibilitatea de a completa un chestionar de analiză a percepției opiniei publice cu privire la sistemul judiciar din municipiul Suceava, chestionar ce va fi publicat și pe portalul instanțelor de judecată.

În acelaşi context, Judecătoria Fălticeni va organiza un concurs de eseuri argumentative cu tema „Doar respectând legea suntem liberi”, adresat învățământului liceal, eseurile ce se vor clasa pe primele 3 locuri urmând a fi afișate la avizierul din holul principal al instanței, cât și pe Portalul Judecătoriei Fălticeni, iar lucrarea clasată pe locul I va fi publicată în presa locală. Pentru învățământul gimnazial va fi organizată o expoziție de desene sau picturi cu tema „Justiția văzută prin ochii copilului”, toate lucrările urmând a fi afișate la panoul din holul principal al instanței. Termenul limită de depunere a lucrărilor este 24 octombrie 2016, ora 13:00.

Persoanele interesate din municipiul Suceava care doresc să participe sunt rugate să se prezinte la intrarea principală a Palatului de Justiţie, de unde vor fi îndrumate de personalul de pază către coordonatorii desemnaţi.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro