Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ioana Gelepu: Dacă admitem ideea că putem invoca această excepție de nelegalitate în etapa recursului sau…


21 octombrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Procedură civilă, SELECTED
Ioana Gelepu

Ioana Gelepu

Av. Ioana Gelepu, Partner ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit în cadrul dezbaterii Excepția de nelegalitate, o excepție care confirmă regula (respectării legii)?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la invocarea excepţiei de nelegalitate în calea de atac.

Ioana Gelepu: ”Cred că dacă admitem ideea că putem invoca această excepție de nelegalitate în etapa recursului sau mă rog, în etapa căii de atac, atunci eu nu aș face-o prin calea de atac, pentru că nu am de ce să procedez astfel. Am admis că pot s-o fac oricând, înseamnă că pot s-o fac și după depunerea căii de atac iar mai departe instanța inferioară nu a analizat legalitatea actului, normal, fiindcă nu a fost sesizată cu o asemenea cerere. Deci nici critica mea împotriva hotărârii nu ar trebui să acopere această problematică. Cum era în exemplul dat care este simptomatic pentru această materie. Noi ne-am criticat atunci în cadrul recursului, faptul că prima instanță s-a raportat și la o hotărâre de consiliu județean, deci și aceea era ulterioară certificatului de urbanism și spuneam noi, toate obligațiile pe care mi le impune legea ar fi trebuit să fie listate în acel certificat. Mai departe, că acea hotărâre de consiliu județean era sau nu legală, nu aveam de ce să critic hotărârea primei instanțe, fiindcă nimeni nu pusese, nu ridicase în dezbatere acest subiect și firește, am formulat excepția de nelegalitate separat de calea de atac a recursului. Și așa mi se pare corect.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică