Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
TOP LEGAL
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

Ioana Gelepu: Dacă admitem ideea că putem invoca această excepție de nelegalitate în etapa recursului sau…
21.10.2016 | JURIDICE.ro

Ioana Gelepu

Ioana Gelepu

Av. Ioana Gelepu, Partner ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit în cadrul dezbaterii Excepția de nelegalitate, o excepție care confirmă regula (respectării legii)?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la invocarea excepţiei de nelegalitate în calea de atac.

Ioana Gelepu: ”Cred că dacă admitem ideea că putem invoca această excepție de nelegalitate în etapa recursului sau mă rog, în etapa căii de atac, atunci eu nu aș face-o prin calea de atac, pentru că nu am de ce să procedez astfel. Am admis că pot s-o fac oricând, înseamnă că pot s-o fac și după depunerea căii de atac iar mai departe instanța inferioară nu a analizat legalitatea actului, normal, fiindcă nu a fost sesizată cu o asemenea cerere. Deci nici critica mea împotriva hotărârii nu ar trebui să acopere această problematică. Cum era în exemplul dat care este simptomatic pentru această materie. Noi ne-am criticat atunci în cadrul recursului, faptul că prima instanță s-a raportat și la o hotărâre de consiliu județean, deci și aceea era ulterioară certificatului de urbanism și spuneam noi, toate obligațiile pe care mi le impune legea ar fi trebuit să fie listate în acel certificat. Mai departe, că acea hotărâre de consiliu județean era sau nu legală, nu aveam de ce să critic hotărârea primei instanțe, fiindcă nimeni nu pusese, nu ridicase în dezbatere acest subiect și firește, am formulat excepția de nelegalitate separat de calea de atac a recursului. Și așa mi se pare corect.”


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.