Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ioana Gelepu: Dacă admitem ideea că putem invoca această excepție de nelegalitate în etapa recursului sau…
21.10.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Ioana Gelepu

Ioana Gelepu

Av. Ioana Gelepu, Partner ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit în cadrul dezbaterii Excepția de nelegalitate, o excepție care confirmă regula (respectării legii)?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la invocarea excepţiei de nelegalitate în calea de atac.

Ioana Gelepu: ”Cred că dacă admitem ideea că putem invoca această excepție de nelegalitate în etapa recursului sau mă rog, în etapa căii de atac, atunci eu nu aș face-o prin calea de atac, pentru că nu am de ce să procedez astfel. Am admis că pot s-o fac oricând, înseamnă că pot s-o fac și după depunerea căii de atac iar mai departe instanța inferioară nu a analizat legalitatea actului, normal, fiindcă nu a fost sesizată cu o asemenea cerere. Deci nici critica mea împotriva hotărârii nu ar trebui să acopere această problematică. Cum era în exemplul dat care este simptomatic pentru această materie. Noi ne-am criticat atunci în cadrul recursului, faptul că prima instanță s-a raportat și la o hotărâre de consiliu județean, deci și aceea era ulterioară certificatului de urbanism și spuneam noi, toate obligațiile pe care mi le impune legea ar fi trebuit să fie listate în acel certificat. Mai departe, că acea hotărâre de consiliu județean era sau nu legală, nu aveam de ce să critic hotărârea primei instanțe, fiindcă nimeni nu pusese, nu ridicase în dezbatere acest subiect și firește, am formulat excepția de nelegalitate separat de calea de atac a recursului. Și așa mi se pare corect.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti