Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Pitești organizează „Ziua porților deschise” – 28 octombrie 2016
21.10.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 28 octombrie 2016, la sediul Curții de Apel Pitești vor avea loc manifestări de tipul „Zilei Porților Deschise” cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, potrivit unui comunicat al Curții de Apel Pitești, semnat de jud. Rebeca Ion – Purtător de cuvânt, dat publicității vineri, 21 octombrie 2016.

În acest sens, persoanele care doresc să viziteze instanța, li se va permite accesul pe baza documentelor de identitate, fără însă a se perturba activităţile curente ale Curţii de Apel Piteşti. Pentru a facilita o cât mai corectă înţelegere a specificului activităţii instanţelor de judecată, se vor organiza grupuri de vizitatori care vor fi conduse de câte o persoană desemnată de conducerea instanţei, grupuri cărora li se va facilita, în limita posibilităţilor, vizitarea tuturor compartimentelor care prezintă relevanţă pentru activitatea instituţiei, vizitatorilor urmând a li se explica atât circuitul unui dosar în instanţă, cât şi etapele procesuale care trebuie parcurse până la soluţionare.

Totodată, vor fi organizate şi o serie de vizite la sediul Curţii de Apel Piteşti pentru mai multe grupuri de elevi de la liceele din judeţul Argeş.

În aceeaşi zi, începând cu orele 13: 00, Curtea de Apel Piteşti va organiza un simpozion cu tema „Avortul – Între libertatea de alegere şi suprimarea vieţii altei persoane” la care sunt invitaţi să participe magistraţi, cadre didactice universitare, reprezentanţi ai mass-media, ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai societăţii civile, elevi, studenţi, precum şi o serie de personalităţi ale vieţii culturale şi ştiinţifice din municipiul Piteşti.

Evenimentele astfel organizate au ca scop stabilirea unor relaţii de încredere între cei care participă la realizarea actului de justiţie (magistraţii şi personalul auxiliar al instanţelor) şi beneficiarii acestuia (justiţiabilii).

Organizarea acestor manifestări se înscrie în cadrul general al eforturilor constante făcute de instanţele judecătoreşti pentru asigurarea unui grad sporit de transparenţă în înfăptuirea actului de justiţie, eforturi de natură să permită cetăţenilor o percepţie reală asupra condiţiilor de muncă ale magistraţilor şi personalului auxiliar al instanţelor, asupra etapelor pe care le parcurge un dosar de la înregistrare şi până la soluţionare, precum şi asupra altor aspecte relevante privind specificul activităţii instanţelor de judecată.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti