Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PT Dolj. Braconaj cinegetic, luare de mită, dare de mită, uz de armă letală, fără drept. Arestare preventivă, control judiciar


24 octombrie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

PT Dolj. Braconaj cinegetic, luare de mită, dare de mită, uz de armă letală, fără drept. Arestare preventivă, control judiciar.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:
I. A., agent de poliţie, sub aspectul săvârşirii a 3 infracţiuni de luare de mită și 3 infracţiuni de complicitate la braconaj cinegetic;
Ș. F., sub aspectul săvârşirii a 3 infracţiuni de dare de mită, 3 infracţiuni de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept;
O. A. O., B. C. B. şi B. N., sub aspectul săvârşirii a câte 3 infracţiuni de dare de mită şi 3 infracţiuni de braconaj cinegetic;

La data de 18 octombrie 2016, inculpaţii I. A., Ș. F., O. A. O. şi B. C. B. au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, iar faţă de inculpatul B. N. s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

La aceeaşi dată, inculpaţii aflaţi în stare de reţinere au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului I. A., iar faţă de ceilalţi trei a dispus măsura cercetării sub control judiciar.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:
În perioada iunie-octombrie 2016, inculpaţii B. N., Ș. F., O. A. O. şi B. C. B. s-au deplasat în zona Bistreţ din județul Dolj unde, pe timpul nopţii, au împuşcat mistreţi şi iepuri, acest lucru întâmplându-se pe timpul executării serviciului de către agentul de poliţie I. A. care avea în competenţă zona respectivă. Agentul de poliţie facilita braconierilor accesul în perimetrul fondului cinegetic, iar după ce aceştia împuşcau animalele sălbatice, le asigura părăsirea în siguranţă a zonei. Astfel, inculpatul I. A. a primit ulterior foloase necuvenite, respectiv vânat braconat, în valoare de aproximativ 2.500 euro.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în noaptea de 16/17.10.2016, agentul de poliţie I. A. le-a facilitat braconierilor accesul în zonă, aceştia împuşcând 4 mistreţi şi 3 iepuri, a căror valoare a fost estimată la aproximativ 6.000 euro.
Ulterior, s-a procedat la efectuarea de percheziţii domiciliare în trei locaţii aparținând braconierilor şi agentului de poliţie, ocazie cu care au fost găsite animalele împuşcate, precum şi o cantitate însemnată de peşte.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, precum şi de suportul DOS – Craiova şi DIPI.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro