Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PT Dolj. Braconaj cinegetic, luare de mită, dare de mită, uz de armă letală, fără drept. Arestare preventivă, control judiciar
24.10.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU

Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

PT Dolj. Braconaj cinegetic, luare de mită, dare de mită, uz de armă letală, fără drept. Arestare preventivă, control judiciar.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:
I. A., agent de poliţie, sub aspectul săvârşirii a 3 infracţiuni de luare de mită și 3 infracţiuni de complicitate la braconaj cinegetic;
Ș. F., sub aspectul săvârşirii a 3 infracţiuni de dare de mită, 3 infracţiuni de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept;
O. A. O., B. C. B. şi B. N., sub aspectul săvârşirii a câte 3 infracţiuni de dare de mită şi 3 infracţiuni de braconaj cinegetic;

La data de 18 octombrie 2016, inculpaţii I. A., Ș. F., O. A. O. şi B. C. B. au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, iar faţă de inculpatul B. N. s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

La aceeaşi dată, inculpaţii aflaţi în stare de reţinere au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului I. A., iar faţă de ceilalţi trei a dispus măsura cercetării sub control judiciar.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:
În perioada iunie-octombrie 2016, inculpaţii B. N., Ș. F., O. A. O. şi B. C. B. s-au deplasat în zona Bistreţ din județul Dolj unde, pe timpul nopţii, au împuşcat mistreţi şi iepuri, acest lucru întâmplându-se pe timpul executării serviciului de către agentul de poliţie I. A. care avea în competenţă zona respectivă. Agentul de poliţie facilita braconierilor accesul în perimetrul fondului cinegetic, iar după ce aceştia împuşcau animalele sălbatice, le asigura părăsirea în siguranţă a zonei. Astfel, inculpatul I. A. a primit ulterior foloase necuvenite, respectiv vânat braconat, în valoare de aproximativ 2.500 euro.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în noaptea de 16/17.10.2016, agentul de poliţie I. A. le-a facilitat braconierilor accesul în zonă, aceştia împuşcând 4 mistreţi şi 3 iepuri, a căror valoare a fost estimată la aproximativ 6.000 euro.
Ulterior, s-a procedat la efectuarea de percheziţii domiciliare în trei locaţii aparținând braconierilor şi agentului de poliţie, ocazie cu care au fost găsite animalele împuşcate, precum şi o cantitate însemnată de peşte.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, precum şi de suportul DOS – Craiova şi DIPI.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu


Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.