Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Facultatea de Științe și Ingineria Mediului a Universității Babeș-Bolyai din Cluj a lansat proiectul SMART-RAD-EN ref. îmbunătățirea calității mediului interior


24 octombrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Vineri, 21 octombrie 2016, Facultatea de Științe și Ingineria Mediului, Universitatea Babeș-Bolyai, a organizat conferința de lansare a proiectului SMART-RAD-EN, finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară POC-A1-A1.1.4-E-2015, potrivit unui comunicat al Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Obiectivul principal al proiectului este de a crește siguranţa şi sănătatea populaţiei, de a îmbunătăţi calitatea mediului interior şi de a optimiza eficienţa energetică a locuinţelor prin dezvoltarea unor sisteme inteligente integrate pentru monitorizarea, controlul şi reducerea expunerii la radon şi la alţi poluanţi casnici aerieni (CO2, CO, VOC) în 5 aglomerări urbane din România (Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Timişoara), pe baza cercetării inovatoare interdisciplinare.

Scopul proiectului tinde spre crearea, în cadrul beneficiarului Universitatea Babeş-Bolyai, unui nucleu de competenţă ştiinţifică şi tehnologică de înalt nivel, la standarde europene, în domeniul calităţii mediului interior, care să se alinieze cu cele mai importante centre de profil din Europa.

În urma parteneriatelor încheiate cu Comisia Națională pentru Controlul Activității Nucleare (CNCAN) și Institutul Național de Sănătate Publica (INSP), proiectul va contribui la crearea cadrului legislativ românesc pentru armonizarea programelor de eficienţă energetică a clădirilor cu reducerea poluării şi asigurarea unor standarde de calitate a mediului interior.

Beneficiarii proiectului sunt:
– 1000 de case din Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Timişoara participante la proiect, care vor primi GRATUIT un inventar complet al poluării aerului de interior în corelaţie cu consumul de energie;
– 100 de case din Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, în care se va implementa GRATUIT un sistem inteligent de monitorizare a poluării aerului de interior (radon, VOC, CO2, CO, temperatură, presiune, umiditate) cu transmitere la distanţă a datelor;
– 10 case din Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, în care se vor implementa GRATUIT soluţii integrate eficiente energetic pentru controlul şi reducerea expunerii la radon şi la alţi poluanţi casnici aerieni dezvoltate prin proiect.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică