Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Ploiești. Concluziile manifestărilor cu ocazia „Zilei Europene a Justiției”
25.10.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 25 octombrie 2016, cu prilejul „Zilei Europene a Justiţiei”, Curtea de Apel Ploieşti, sub coordonarea jud. Cristina Georgescu – purtător de cuvânt al instanței, a găzduit o manifestare de tipul „Porților deschise” destinată cetățenilor, studenților, elevilor, precum și persoanelor interesate de funcționarea sistemului judiciar, potrivit unui comunicat al Curții de Apel Ploiești.

Au răspuns invitației de participare elevii unităților de învățământ ploieștene: Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu”, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” și Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”,  jurnaliști și alte persoane interesate.

Participanții au asistat la desfăşurarea şedinţelor de judecată planificate în această dată, au vizitat birourile conducerii Curții de Apel Ploiești și compartimentele relevante pentru activitatea instituţiei (Arhivă, Registratură, Biroul de informare și relații publice), fiindu-le oferite explicații și informații, de către purtătorul de cuvânt, despre organizarea sistemului judiciar din România, etapele parcurse în cadrul soluționării unui litigiu, protecția drepturilor și intereselor personale și alte aspecte legate de desfășurarea judecării cauzelor.

La finalul vizitei, tuturor participanţilor le-au fost acordate diplome de participare, fiindu-le oferite şi mape conţinând materiale de prezentare și broşuri.

Acest eveniment se inscrie în tradiția ultimilor ani de celebrare a „Zilei Europene a Justiţiei” ca urmare a inițiativei Consiliului Europei și al Comisiei Europene,  în spiritul reafirmării transparenței actului de justiției și al aprofundării, din partea publicului larg, a modului concret de organizare și funcționare a sistemului judiciar.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti