Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Mureș. Concluziile evenimentului „Ziua Porților Deschise”
25.10.2016 | JURIDICE.ro

Marţi, 25 octombrie 2016, cu prilejul celebrării „Zilei Europene a Justiţiei Civile”, Tribunalul Mureş a organizat „Ziua Porţilor Deschise” eveniment care a avut ca scop consolidarea relaţiei de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiţie, magistraţii şi beneficiarii acestuia, justiţiabilii, potrivit unui comunicat al Tribunalului Mureș, semnat de jud. Sonia Deaconescu – Purtător de cuvânt.

Evenimentul s-a adresat tuturor persoanelor interesate de activitatea instanţei, participanţii având posibilitatea de a înţelege mai bine mecanismele angrenate în această activitate, precum şi drepturilor lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi.

Cu acest prilej Tribunalul Mureş s-a bucurat de prezenţa unui număr de aproximativ 120 de elevi şi studenţi de la Colegiile din municipiul Tg. Mureş, Colegiul Economic Transilvania, Colegiul Unirea şi Universitatea Dimitrie Cantemir.

În principal evenimentul a cuprins vizitarea compartimentelor instanţei, asistarea la şedinţele de judecată din ziua respectivă, ulterior având loc discuţii cu magistraţii Tribunalului Mureş: judecător Ioana Lucaci, preşedintele Tribunalului Mureş, judecător Sonia Deaconescu, purtător de cuvânt, judecător Gabriela Ceuşan, judecător Daniela Anca Chertes, judecător Eugen Maier- Tribunalul Comercial şi reprezentanţi ai Ministerului Public, procuror Daniel Oltean de la D.I.I.C.O.T,  Serviciul Teritorial Mureş, procuror Gheorghe Costea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

S-au dezbatut teme de interes pentru elevi, precum aspecte privind răspunderea penală, rolul justitiei în societate, sistemul de justiţie din România, circuitul unui dosar în instanţă, aspecte ale meseriei de magistrat.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.