Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acord de recunoaștere a vinovăției


26 octombrie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

DNA. Delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acord de recunoaștere a vinovăției.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Ș. C. L., la data faptelor șefă a cancelariei Camerei de Comerț și Industrie a României – CCIR, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
delapidare în formă continuată,
fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada 2008-2014, inculpatul V. M., în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României – CCIR, abuzând de prerogativele funcției deținute, a întreprins demersuri pentru promovarea unor interese private, în detrimentul entității pe care o reprezintă, cu repercusiuni negative în planul climatului investițional, reducând, totodată, eficiența măsurilor adoptate la nivel public pentru susținerea și dezvoltarea economică internă.
Astfel, în perioada respectivă, inculpatul V. M. și alte persoane din conducerea Camerei și a SC Romexpo SA, printre care și inculpata Ș. C. L., în calitate de șefă a cancelariei Camerei de Comerț și Industrie a României – CCIR, prin actele și faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor celor două organizații, astfel:
– prejudiciul total cauzat bugetului CCIR este de 54.342.145 lei,
– prejudiciul total cauzat bugetului SC Romexpo S.A. este de 6.086.741 lei.
Concret, inculpata Ș. C. L., în calitatea anterior amintită, în baza împuternicirii primită din partea președintelui CCIR, a semnat trei contracte prin care au fost direcționate fonduri din bugetul acestei instituții către diverse persoane și societăți, în scopul sprijinirii intereselor de afaceri ale acestuia din urmă sau ale unor membri de familie ai acestuia.

În prezența apărătorului ales, inculpata Ș. C. L. a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Ș. C. L. va presta, o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei în raza căreia are stabilit domiciliul sau locuiește în fapt.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Ș. C. L., împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Iași.

În același dosar continuă efectuarea de acte de urmările penală față de V. M., V. E. I. și N. M. (dosar mediatizat prin comunicatul nr. 1572/VIII/3 din 8 octombrie 2015).

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro