« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DNA. Delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acord de recunoaștere a vinovăției
26.10.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

DNA. Delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acord de recunoaștere a vinovăției.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Ș. C. L., la data faptelor șefă a cancelariei Camerei de Comerț și Industrie a României – CCIR, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
delapidare în formă continuată,
fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada 2008-2014, inculpatul V. M., în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României – CCIR, abuzând de prerogativele funcției deținute, a întreprins demersuri pentru promovarea unor interese private, în detrimentul entității pe care o reprezintă, cu repercusiuni negative în planul climatului investițional, reducând, totodată, eficiența măsurilor adoptate la nivel public pentru susținerea și dezvoltarea economică internă.
Astfel, în perioada respectivă, inculpatul V. M. și alte persoane din conducerea Camerei și a SC Romexpo SA, printre care și inculpata Ș. C. L., în calitate de șefă a cancelariei Camerei de Comerț și Industrie a României – CCIR, prin actele și faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor celor două organizații, astfel:
– prejudiciul total cauzat bugetului CCIR este de 54.342.145 lei,
– prejudiciul total cauzat bugetului SC Romexpo S.A. este de 6.086.741 lei.
Concret, inculpata Ș. C. L., în calitatea anterior amintită, în baza împuternicirii primită din partea președintelui CCIR, a semnat trei contracte prin care au fost direcționate fonduri din bugetul acestei instituții către diverse persoane și societăți, în scopul sprijinirii intereselor de afaceri ale acestuia din urmă sau ale unor membri de familie ai acestuia.

În prezența apărătorului ales, inculpata Ș. C. L. a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Ș. C. L. va presta, o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei în raza căreia are stabilit domiciliul sau locuiește în fapt.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Ș. C. L., împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Iași.

În același dosar continuă efectuarea de acte de urmările penală față de V. M., V. E. I. și N. M. (dosar mediatizat prin comunicatul nr. 1572/VIII/3 din 8 octombrie 2015).

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD