Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Parlamentul European îi solicită Comisiei Europene să prezinte o propunere pentru un Pact UE – Democrație, Stat de drept și Drepturi Fundamentale
26.10.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept constitutional, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 25 octombrie 2016, Parlamentul European a adoptat o rezoluție privind respectarea valorilor din tratatele UE de către toate statele membre UE, referindu-se la criteriile apolitice evaluarea situației democrației, statului de drept și drepturilor fundamentale (DRF), în mod sistematic și echitabil, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

Sophie in’t Veld, raportorul Parlamentului European: „Am oferit Uniunii Europene instrumentele pentru toate celelalte politici publice – competiție, cooperare în domeniul justiției și poliției, afaceri externe (…), dar valorile noastre principale nu sunt protejate de instrumente suficient de puternice pentru a le asigura respectarea în toată Uniunea Europeană.”

Parlamentul European îi solicită Comisiei Europene să prezinte o propunere până la sfârșitul anului 2016 pentru un Pact UE pentru Democrație, Stat de drept și Drepturi Fundamentale sub forma unui acord interinstituțional care să alinieze și să completeze mecanismele existente. Comisia Europeană este responsabilă de a crea un mecanism UE obligatoriu de monitorizare și raportare anuală a situației democrației, statutului de drept și drepturilor fundamentale în statele membre, eliminând abordarea actuală care se concentrează doar pe rezolvarea crizelor. Acest mecanism ar trebui să includă standarde obiective și să stabilească o abordare graduală pentru remedierea încălcărilor.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti