Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Curtea de Apel Iași. Concluziile evenimentului „Ziua Ușilor Deschise”


26 octombrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Marți, 25 octombrie 2016, cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene a Justiţiei Civile, Curtea de Apel Iași a organizat „ Ziua Ușilor Deschise”, manifestare ce a a avut ca scop apropierea justiției de cetățeni, informarea acestora despre drepturile lor și despre modalitatea de funcționare a justiției de zi cu zi, potrivit unui comunicat al Curții de Apel Iași, dat publicității miercuri, 26 octombrie 2016.

Cu ocazia „Zilei Ușilor Deschise”, Curtea de Apel Iași a fost vizitată de un număr de peste 300 de elevi, cu implicarea Inspectoratului Școlar Județean (de la Colegiul Național Iași, Colegiul Național „C. Negruzzi”, Colegiul Național „E. Racoviță”, Colegiul Național „M. Eminescu”, Colegiul Economic Administrativ, Liceul Teoretic „V.Alecsandri”, Liceul Teoretic „Al. I. Cuza”, Liceul Teoretic „D. Cantemir”, Liceul de Informatică „Gr. Moisil”, Şcoala „Ștefan Bârsănescu”), precum și studenți de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, Facultatea de Drept.

Pentru ca elevii şi studenţii să îşi formeze o reprezentare clară a activității specifice a magistraților și personalului auxiliar, precum şi a etapelor pe care le parcurge un dosar de la înregistrare până la soluţionare, în scopul înțelegerii mai bine a funcționării mecanismelor justiției, au fost invitaţi să viziteze compartimente ale instanţei, birouri de judecători şi grefieri, au asistat la şedinţe de judecată şi au participat la discuţii cu judecători din cadrul Curţii de Apel Iaşi.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro