Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Vrancea. Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Arest preventiv, arest la domiciliu
27.10.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

DIICOT-Vrancea. Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Arest preventiv, arest la domiciliu.

La datele de 24 octombrie 2016 şi 25 octombrie 2016, procurori DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor C. T. N., C. E., V. O., S. A. C., A. N., F. T. C., L. I. C. şi M. L. pentru săvârșirea infracțiunilor de constiuire a unui grup infracţional organizattrafic de droguri de risc şi efectuare fără drept de operatiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, inculpatul C. T. N. a efectuat fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, pe care le-a procurat, transportat, livrat, pus în vânzare şi depozitat către diferite persoane de pe raza judeţului Vrancea, în aceeaşi perioadă desfăşurând şi activităţi de trafic de droguri în sensul procurării, deţinerii şi comercializării de astfel de substanţe interzise atât pentru consum propriu, cât şi pentru vânzare.
În această activitate infracţională inculpatul C. T. N. a fost ajutat şi de către mama sa, inculpata C. E., care atunci când fiul ei se afla internat într-un spital de psihiatrie, dar nu numai, a vândut în locul acestuia substanţe etnobotanice către diferiţi consumatori cu suma de 15-20 lei pliculeţul.
S-a reţinut că inculpatul C. T. N. s-a aprovizionat de la membrii unui grup infracţional organizat constituit din inculpaţii S. A. C., zis „Ciungu”, A. N., zis „Cobra”, şi F. T. C., precum şi de la membrii unui alt grup infracţional organizat (care nu avea legături cu primul) constituit din inculpaţii L. I. C., M. L. şi N. I. O. care procurau, deţineau, ambalau, transportau, distribuiau şi vindeau produse etnobotanice către mai mulţi consumatori de pe raza judeţelor Galaţi, Vrancea şi Brăila.
Inculpatul S. A. C., în calitate de lider al grupului infracţional organizat a desfăşurat activităţi de producere, ambalare, transport, deţinere, comercializare de substanţe psihoactive, aceste activităţi realizându-se prin intermediul celorlalţi doi inculpaţi A. N. şi F. T. C., toţi trei având scopul de a comercializa substanţe etnobotanice cu sume cuprinse între 10-15 lei gramul în scopul obţinerii de venituri.
Inculpatul S. A. C. a desfăşurat activităţile infracţionale în stare de arest la domiciliu, fiind trimis în judecată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Galaţi pentru săvârşirea aceloraşi gen de infracţiuni.

În urma percheziţiilor au fost ridicate sumele de 5.000 de lei şi 300 de euro, un kilogram de substanţe cu efect psihoactiv, 0,82 de grame de haşis, ţigarete care conţineau droguri, confecţionate artizanal, un grinder şi un mini-cantar electronic, telefoane mobile, laptopuri şi tablete.

La data de 25 octombrie 2016, Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor C. T. N., V. O., S. A. C., A. N., F. T. C., L. I. C. şi M. L. pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de inculpata C. E. măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul de Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galati şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, precum şi jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti