Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Drept penal Sistemul judiciar Sustenabilitate

DIICOT-Vrancea. Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Arest preventiv, arest la domiciliu

27 octombrie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

DIICOT-Vrancea. Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Arest preventiv, arest la domiciliu.

La datele de 24 octombrie 2016 şi 25 octombrie 2016, procurori DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor C. T. N., C. E., V. O., S. A. C., A. N., F. T. C., L. I. C. şi M. L. pentru săvârșirea infracțiunilor de constiuire a unui grup infracţional organizattrafic de droguri de risc şi efectuare fără drept de operatiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, inculpatul C. T. N. a efectuat fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, pe care le-a procurat, transportat, livrat, pus în vânzare şi depozitat către diferite persoane de pe raza judeţului Vrancea, în aceeaşi perioadă desfăşurând şi activităţi de trafic de droguri în sensul procurării, deţinerii şi comercializării de astfel de substanţe interzise atât pentru consum propriu, cât şi pentru vânzare.
În această activitate infracţională inculpatul C. T. N. a fost ajutat şi de către mama sa, inculpata C. E., care atunci când fiul ei se afla internat într-un spital de psihiatrie, dar nu numai, a vândut în locul acestuia substanţe etnobotanice către diferiţi consumatori cu suma de 15-20 lei pliculeţul.
S-a reţinut că inculpatul C. T. N. s-a aprovizionat de la membrii unui grup infracţional organizat constituit din inculpaţii S. A. C., zis „Ciungu”, A. N., zis „Cobra”, şi F. T. C., precum şi de la membrii unui alt grup infracţional organizat (care nu avea legături cu primul) constituit din inculpaţii L. I. C., M. L. şi N. I. O. care procurau, deţineau, ambalau, transportau, distribuiau şi vindeau produse etnobotanice către mai mulţi consumatori de pe raza judeţelor Galaţi, Vrancea şi Brăila.
Inculpatul S. A. C., în calitate de lider al grupului infracţional organizat a desfăşurat activităţi de producere, ambalare, transport, deţinere, comercializare de substanţe psihoactive, aceste activităţi realizându-se prin intermediul celorlalţi doi inculpaţi A. N. şi F. T. C., toţi trei având scopul de a comercializa substanţe etnobotanice cu sume cuprinse între 10-15 lei gramul în scopul obţinerii de venituri.
Inculpatul S. A. C. a desfăşurat activităţile infracţionale în stare de arest la domiciliu, fiind trimis în judecată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Galaţi pentru săvârşirea aceloraşi gen de infracţiuni.

În urma percheziţiilor au fost ridicate sumele de 5.000 de lei şi 300 de euro, un kilogram de substanţe cu efect psihoactiv, 0,82 de grame de haşis, ţigarete care conţineau droguri, confecţionate artizanal, un grinder şi un mini-cantar electronic, telefoane mobile, laptopuri şi tablete.

La data de 25 octombrie 2016, Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor C. T. N., V. O., S. A. C., A. N., F. T. C., L. I. C. şi M. L. pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de inculpata C. E. măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea.

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Interviuri JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul de Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galati şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, precum şi jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale