« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

CNAS va lua măsuri de asigurare a accesului la servicii medicale, în cazul întreruperii funcționării PIAS
28.10.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul sanatatii, Lege 9 | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 26 octombrie 2016, Guvernul a modificat și completat, în cadrul ședinței, două acte normative privind evitarea apariției disfuncționalităților în accesul asiguraților la serviciile medicale, atunci când se produc întreruperi în funcționarea Platformei Informatice din Asigurările de Sănătate (PIAS), potrivit unui comunicat al Guvernului.

Actele normative adoptate sunt următoarele: HG nr. 206/2015 privind aprobarea programelor naționale de sănătate pentru anii 2015 și 2016 și  Anexa 2 la HG nr. 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017.

Conform măsurilor aprobate de Guvern, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va constata și comunica, prin publicarea pe site-ul propriu, întreruperile în funcționarea PIAS, în următoarele cazuri:
– serviciile și dispozitivele medicale, inclusiv cele din  cadrul programelor naționale de sănătate curative, se acordă off-line;
– furnizorii de medicamente eliberează în sistem off-line medicamentele din prescripțiile medicale on-line și off-line.
Anterior, medicamentele puteau fi furnizate de farmacii doar în regim on-line.

 
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD