Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Barack Obama a comutat pedepsele pentru încă 98 de deținuți


31 octombrie 2016 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Joi, 27 octombrie 2016, Barack Obama, președintele Statelor Unite ale Americii, a comutat pedepsele pentru 98 de deținuți, potrivit whitehouse.gov.

În timp ce a existat multă atenție acordată numărului de comutări emise de către președinte, la bază, trebuie să ne amintim că există povești personale în spatele acestor numere. Acestea sunt persoane, dintre care multe au facut greșeli în tinerețe, care au lucrat cu sârguință pentru a se reabilita în inchisoare. Astăzi, 98 de deținuți vor auzi vestea că președintele a hotărât că merită o a doua șansă. Pentru cei 42 de deținuți condamnați inițial la închisoare pe viață, vestea de astăzi va avea o greutate specială când vor auzi că vor fi în măsură să se întoarcă la familiile și comunitățile lor„.

Numai în acest an, președintele SUA a comutat sentințele a 688 de persoane, mai mult decât cei 11 președinți anteriori, în total înlocuind pedepsele mai grele în unele mai ușoare pentru 872 de persoane.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică