Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

A fost lansată o nouă curte de arbitraj independentă în România
02.11.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Arbitraj, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 2 noiembrie 2016, a fost lansată Curtea de Arbitraj Internațional București – BIAC – o nouă curte de arbitraj independentă în România sub auspiciile Camerei de Comerț Americane în România (AmCham România), potirivt unui comunicat al BIAC.

Noua curte de arbitraj își propune să ofere asistență oamenilor de afaceri, precum și companiilor multinaționale care activează în România, cu privire la soluționarea oricăror tipuri de litigii contractuale intervenite între părțile care desfășoară activități în România, inclusiv ale părților care au încheiat contracte în altă limbă decât limba română.

Anda Todor, membru al Consiliului Director al AmCham România: “Curtea de Arbitraj Internațional București (BIAC) este rezultatul a trei ani de muncă, combinând aspecte practice, negocieri și muncă de convingere și suntem siguri că aceasta va reprezenta o alternativă viabilă în raport cu actualele instituții de arbitraj locale și internaționale.

Regulile de arbitraj ale BIAC au la bază un mix de „bune practici”, care decurg din diverse reguli de arbitraj internaționale precum cele ale UNCITRAL, LCIA, CPI și AAA /ICDR, acestea făcând referire și adoptând și Ghidul Asociației Internaționale a Avocaților privind conflictele de interese în arbitraj comercial internațional și Regulile Asociației Internaționale a Avocaților privind obținerea de probe în arbitrajul comercial internațional.

BIAC este una dintre puținele curți de arbitraj din Europa centrală și de est care implementează cerințele referitoare la “Reprezentare egală în arbitraj”, ceea ce determină curtea să se angajeze să îmbunătățească profilul și reprezentarea femeilor în arbitraj.

Recent, BIAC a numit în funcția de Președinte Onorific un cunoscut arbitru internațional, doamna Annet van Hooft. Doamna van Hooft are o vastă experiență în arbitraj, folosind diverse reguli de arbitraj, inclusiv ale Curții Internaționale de Arbitraj (ICC), ale Camerei de Comerț din Stockholm (SCC) și ale Organizației Mondiale a Drepturilor de Proprietate (WIPO), ca de altfel și în procedurile de arbitraj ad hoc.

Annet van Hooft, Președinte Onorific BIAC: “BIAC este o inițiativă extraordinară, care va contribui la soluționarea litigiilor prin intermediul arbitrajului, atât în România, cât și în Europa centrală și de est. Această instituție are toate premisele pentru a deveni un proiect de succes: un set de reguli bine definite, administratori cu experiență și nu în ultimul rând, sprijinul comunității de afaceri reprezentată de AmCham România și nu numai.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti