Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Întrebare preliminară cu privire la reducerea bazei de impozitare în materie de leasing financiar închis
04.11.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Judecătorul maghiar se întreabă cu privire la reducerea bazei de impozitare în materie de leasing financiar închis (C-404/16)

Situația de fapt:
1. noțiunea „refuz” prevăzută la articolul 90 alineatul (1) din Directiva 2006/112/CE
2. domeniul de aplicare material al acestei noțiuni
3. necesitatea de a afla dacă acoperă și situația în care, în contextul unui contract de leasing financiar închis:
3.1. locatorul din acest contract (denumit în continuare „locatorul”) nu poate solicita locatarului din acest contract (denumit în continuare „locatarul”) plata ratei de leasing
3.2. întrucât respectivul contract a fost reziliat de către locator ca urmare a neîndeplinirii obligației contractuale de către locatar.
4. necesitatea de a afla dacă locatorul ar avea dreptul în temeiul dreptului Uniunii de a reduce baza de impozitare inclusiv în situația în care legiuitorul național, utilizând posibilitatea oferită de dreptul UE, nu a permis reducerea acesteia în cazul neplății totale sau parțiale.

Dispoziții incidente: articolul 90 din Directiva 2006/112/CE

Articolul 90

(1) În cazul anulării, al refuzului sau al neplății totale sau parțiale sau în cazul în care prețul este redus după livrare, baza de impozitare se reduce, în consecință, în condițiile stabilite de statele membre.
(2) În cazul neplății totale sau parțiale, statele membre pot deroga de la alineatul (1).

dr. Mihaela Mazilu-Babel

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti