Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Echipa INM coordonată de Roxana Rizoiu a câștigat a XI-a ediție THEMIS


4 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Sistemul judiciar, Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

tehmisEchipa Institutului Naţional al Magistraturii coordonată de formator Roxana Rizoiu, alcătuită din din auditorii de justiţie Teodora Bogza, Viorela Bubău și Octavia Pripasu, a fost desemnată câştigătoarea celei de a XI-a Ediţii a Competiţiei Internaţionale THEMIS organizate de către Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN/REFJ), a cărei Mare Finală s-adesfăşurat în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2016, la sediul Școlii Naționale de Magistratură (ENM) din Bordeaux, Franța, potrivit unui comunicat al INM.

În decurs de șase ani, este a treia oară când Marea Finală a Competiției este câștigată de o echipă a României. Primul astfel de succes, după modificarea formatului competiției, în 2010, a fost repurtat în anul 2012, iar cel de al doilea în anul 2014.

Opt echipe au concurat în Marea Finală pentru marele premiu, reunind primele două echipe clasate în cadrul fiecăreia dintre cele patru secţiuni ale concursului, desfășurate anterior, după cum urmează:
– o echipă reprezentând Austria
– o echipă reprezentând Cehia
– trei echipe reprezentând Franţa
– două echipe reprezentând România și
– o echipă reprezentând Ungaria.

Domeniul de concurs al acestei ultime etape l-a constituit dreptul la un proces echitabil (art. 47 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului).

Acest eveniment internațional dedicat formării inițiale a viitorilor judecători și procurori a fost organizat pentru prima dată în anul 2006, la inițiativa Institutului Naţional al Magistraturii (INM) în parteneriat cu Centrul de Studii Judiciare din Portugalia (CSJ) și s-a bucurat de un succes progresiv, implicând un număr tot mai mare de state care au dorit să trimită echipe reprezentante. Astfel, în anul 2010 evenimentul a fost inclus în catalogul programelor de formare al EJTN, în scopul adaptării şi extinderii formatului original al proiectului.

La ediția din acest an au fost înscrise, din partea Institutului Național al Magistraturii, cinci echipe a câte trei auditori de justiție, coordonate de câte un formator al INM, pentru fiecare dintre cele patru categorii de concurs – cooperare internaţională în materie penală (A), cooperare internațională în materie civilă – dreptul european al familiei (B), cooperare internaţională în materie civilă – drept procesual civil european (C), respectiv etică și conduită profesionale (D). Dintre acestea, două – una reprezentând INM în semi-finala B și cealaltă în semi-finala C – au obținut calificarea în ultima etapă a THEMIS – Marea Finală, desfășurată la Bordeaux, în Franța.

Echipa română premiată în semi-finala (B) este echipa câștigătoare a Marii Finale. Cea de a doua echipă finalistă a României, premiată în semi-finala (C), a fost constituită din auditorii de justiție Paula Marin, Daniela Vasile și Georgiana Georgescu, în prezent judecător stagiar, fiind coordonată de judecător Gabriela Florescu, formator cu normă întreagă al INM în domeniul dreptului Uniunii Europene.

Alături de cei doi formatori coordonatori care au însoțit echipele române la Marea Finală desfășurată la sediul ENM din Bordeaux, Franța, la pregătirea auditorilor de justiție participanți la cea de a XI-a ediție a Competiției THEMIS au contribuit, în egală măsură, următorii formatori cu normă întreagă ai INM: judecător Tania Bădin, judecător Cristiana Crăciunescu și procuror Tudorel Ștefan.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro