Secţiuni » Notari publici
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

Iulian Liviu Drăghici: E clar o relație de concubinaj de notorietate, dar…


4 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Iulian Liviu Draghici

Iulian Liviu Draghici

Notar public Iulian Liviu Drăghici, Camera Notarilor Publici Bucureşti, s-a referit, în cadrul dezbaterii O relație de efect (inclusiv juridic): concubinajul, organizată de Societatea de Ştiinţe Juridice, la una dintre condiţiile concubinajului: notorietatea relaţiei de concubinaj.

Iulian Liviu Drăghici: Eu cred că notorietatea este dată chiar de modul în care cei implicați se raportează la această relație. Că eu, efectiv, practic am întâlnit genul ăsta de relație la oameni care au stat o viață întreagă. I-am întrebat dar „de ce n-ați făcut pasul?”. „N-am avut bani să facem nunta.” Și ei au avut copii. E clar o relație de concubinaj de notorietate, dar în același timp și cele două persoane își asumau relația respectivă. În situații delicate, să spunem, cum ar fi in instanță, în momentul în care este întrebată una dintre persoane și acea persoană își va asuma relația respectivă… Asta cred că este unul din argumente. Dar în momentul în care nu și-o asumă și ea există, eu n-aș vedea unde ar putea și în ce mod ar putea produce efecte juridice.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii