« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Iulian Liviu Drăghici: E clar o relație de concubinaj de notorietate, dar…
04.11.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Iulian Liviu Draghici

Iulian Liviu Draghici

Notar public Iulian Liviu Drăghici, Camera Notarilor Publici Bucureşti, s-a referit, în cadrul dezbaterii O relație de efect (inclusiv juridic): concubinajul, organizată de Societatea de Ştiinţe Juridice, la una dintre condiţiile concubinajului: notorietatea relaţiei de concubinaj.

Iulian Liviu Drăghici: Eu cred că notorietatea este dată chiar de modul în care cei implicați se raportează la această relație. Că eu, efectiv, practic am întâlnit genul ăsta de relație la oameni care au stat o viață întreagă. I-am întrebat dar „de ce n-ați făcut pasul?”. „N-am avut bani să facem nunta.” Și ei au avut copii. E clar o relație de concubinaj de notorietate, dar în același timp și cele două persoane își asumau relația respectivă. În situații delicate, să spunem, cum ar fi in instanță, în momentul în care este întrebată una dintre persoane și acea persoană își va asuma relația respectivă… Asta cred că este unul din argumente. Dar în momentul în care nu și-o asumă și ea există, eu n-aș vedea unde ar putea și în ce mod ar putea produce efecte juridice.

 
Secţiuni: Content, Drept civil, Dreptul familiei, JURIDICE.ro, Notari, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD