Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Reaua-credință la înregistrarea unei mărci
07.11.2016 | Cosmina SIMA

Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, Jurisprudența ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Cosmina Sima

Cosmina Sima

Înalta Curte de Casație și Justiție a statuat faptul că dispozițiile art. 5 alin. (1) lit. n) din Legea nr. 84/1998 se referă la utilizatorul recunoscut al însemnului aparținând categoriei enumerate de lege, iar nu la un organ învestit cu autoritate statală pentru a autoriza, în baza legii, un însemn oficial. În speță, elementul figurativ al mărcii este, de fapt, stema comunității rutene. Reclamanta, fiind reprezentant al comunității respective, comunitate ce se identifică istoric, cultural, politic cu stema în cauză, poate să opună un drept de folosință exclusivă de către un terț asupra acestui însemn. Titularul mărcii contestate cunoștea că însemnul înregistrat ca marcă este stema comunității rutene, dar și că există posibilitatea de utilizare a acesteia, fără restricții, de către toți membrii comunității. Însă titularul a încercat să obțină un drept exclusiv de folosință pentru același domeniu în care folosirea lui era nestingherită, pretinzând exclusivitatea stemei prin obstrucţionarea folosirii acesteia şi de alte organizaţii ale rutenilor în procesul electoral. Acest fapt denotă reaua sa credinţă la înregistrarea mărcii. (Decizia nr. 932 din 19 aprilie 2016 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acțiune în anulare)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti