Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci

ICCJ. Reaua-credință la înregistrarea unei mărci


7 noiembrie 2016 | Cosmina SIMA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cosmina Sima

Cosmina Sima

Înalta Curte de Casație și Justiție a statuat faptul că dispozițiile art. 5 alin. (1) lit. n) din Legea nr. 84/1998 se referă la utilizatorul recunoscut al însemnului aparținând categoriei enumerate de lege, iar nu la un organ învestit cu autoritate statală pentru a autoriza, în baza legii, un însemn oficial. În speță, elementul figurativ al mărcii este, de fapt, stema comunității rutene. Reclamanta, fiind reprezentant al comunității respective, comunitate ce se identifică istoric, cultural, politic cu stema în cauză, poate să opună un drept de folosință exclusivă de către un terț asupra acestui însemn. Titularul mărcii contestate cunoștea că însemnul înregistrat ca marcă este stema comunității rutene, dar și că există posibilitatea de utilizare a acesteia, fără restricții, de către toți membrii comunității. Însă titularul a încercat să obțină un drept exclusiv de folosință pentru același domeniu în care folosirea lui era nestingherită, pretinzând exclusivitatea stemei prin obstrucţionarea folosirii acesteia şi de alte organizaţii ale rutenilor în procesul electoral. Acest fapt denotă reaua sa credinţă la înregistrarea mărcii. (Decizia nr. 932 din 19 aprilie 2016 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acțiune în anulare)

Cosmina Sima

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii