Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANPC a verificat grădiniţele cu program prelungit
07.11.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 2 noiembrie 2016, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat, in perioada 15-30.09.2016, o actiune de control la nivel național pentru verificarea modului in care se respecta prevederile legale din domeniul protectiei consumatorilor in gradinitele cu program prelungit, particulare si de stat, potrivit unui comunicat al ANPC.

Gradinite verificate: 488 gradinite (161 dintre acestea nu respectau in totalitate prevederile actelor normative in ceea ce priveste modul de asigurare a calitatii serviciilor prestate).

Valoarea amenzilor aplicate: 126.000 lei.

Dintre neregulile constatate amintim abateri privind clauzele contractuale:
– contractele incheiate intre parinti si conducerea gradinitei nu detineau informatii  privind tariful /zi pentru hrana copiilor.
– in contractul educational incheiat de gradinita cu parintii nu se facuse o redactare clara si precisa asupra contributiei de hrana.
– in contractele incheiate cu parintii apare denumirea de gradinita si nu centru educational.
– nu se preciza  in detaliu cuantumul cheltuielilor cu regia lunara existente in cazul gradinitelor, respectiv 20 lei/luna/copil, iar pentru disciplinele optionale oferite contra cost (dans, limba engleza, sah) nu se prevad costurile aferente acestor prestatii si nici obiectul detaliat al acestora, functie de varsta copiilor inscrisi;
– nu se precizau conditiile de retragere a copiilor de la cursuri.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.