Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANABI va avea un sistem informatic național integrat de evidență a creanțelor provenite din infracțiuni


7 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 4 noiembrie 2016, Ministerul Justiţiei a anunţat că Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) va dispune un sistem informatic național integrat de evidență a creanțelor provenite din infracțiuni în valoare de aproximativ 850.000 de franci elvețieni, potrivit unui comunicat al MJ.

Proiectul “Sprijin pentru îndeplinirea obiectivelor Strategiei Naționale Anticorupție prin creșterea gradului de recuperare a produselor infracțiunilor” a fost lansat  vineri, 4 noiembrie 2016, de Ministerul Justiției împreună cu Ambasada Confederației Elveției la București.

La eveniment au participat domnul Adrian BABOI-STROE, Secretar de stat în Ministerul Justiției, Excelenţa Sa, Urs HERREN, ambasadorul Confederaţiei Elveţiei în România, domnul Cornel – Virgiliu CĂLINESCU, DirectorGeneral al Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), precum şi experţii desemnaţi de partenerul de proiect, Institutul Basel, Claire DAAMS şi Pedro PEREIRA GOMEZ.

Adrian BABOI-STROE: „Am adus cu succes la îndeplinire cel de-al doilea obiectiv asumat de către Prim-Ministrul României în actualul program de guvernare, şi anume operaţionalizarea ANABI. Acest obiectiv este corelat în mod direct cu SNA în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. Agenţia va fi pe deplin operaţională până la sfârşitul acestui an, iar rolul acesteia este unul esenţial în recuperarea produsului infracţional şi astfel, în returnarea banilor la bugetul de stat. Mulțumesc partenerilor elveţieni pentru sprijinul acordat dezvoltării capacităţii operaţionale a ANABI.”

Urs HERREN: „De multă vreme, Elveția susține programe de cooperare de succes în România, mai ales în domeniul justiției si securității. In acest caz avem privilegiul să susținem un parteneriat dintre o instituție elvețiana cu o vasta experiența in domeniu si nou creata ANABI. Personal sunt în situația foarte fericită de a putea afirma că România continuă să fie un partener serios, sigur și de încredere”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii