Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ANABI va avea un sistem informatic național integrat de evidență a creanțelor provenite din infracțiuni
07.11.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 4 noiembrie 2016, Ministerul Justiţiei a anunţat că Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) va dispune un sistem informatic național integrat de evidență a creanțelor provenite din infracțiuni în valoare de aproximativ 850.000 de franci elvețieni, potrivit unui comunicat al MJ.

Proiectul “Sprijin pentru îndeplinirea obiectivelor Strategiei Naționale Anticorupție prin creșterea gradului de recuperare a produselor infracțiunilor” a fost lansat  vineri, 4 noiembrie 2016, de Ministerul Justiției împreună cu Ambasada Confederației Elveției la București.

La eveniment au participat domnul Adrian BABOI-STROE, Secretar de stat în Ministerul Justiției, Excelenţa Sa, Urs HERREN, ambasadorul Confederaţiei Elveţiei în România, domnul Cornel – Virgiliu CĂLINESCU, DirectorGeneral al Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), precum şi experţii desemnaţi de partenerul de proiect, Institutul Basel, Claire DAAMS şi Pedro PEREIRA GOMEZ.

Adrian BABOI-STROE: „Am adus cu succes la îndeplinire cel de-al doilea obiectiv asumat de către Prim-Ministrul României în actualul program de guvernare, şi anume operaţionalizarea ANABI. Acest obiectiv este corelat în mod direct cu SNA în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. Agenţia va fi pe deplin operaţională până la sfârşitul acestui an, iar rolul acesteia este unul esenţial în recuperarea produsului infracţional şi astfel, în returnarea banilor la bugetul de stat. Mulțumesc partenerilor elveţieni pentru sprijinul acordat dezvoltării capacităţii operaţionale a ANABI.”

Urs HERREN: „De multă vreme, Elveția susține programe de cooperare de succes în România, mai ales în domeniul justiției si securității. In acest caz avem privilegiul să susținem un parteneriat dintre o instituție elvețiana cu o vasta experiența in domeniu si nou creata ANABI. Personal sunt în situația foarte fericită de a putea afirma că România continuă să fie un partener serios, sigur și de încredere”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti