« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Membrii Uniunii Avocaților moldoveni au participat la sesiunile de lucru ale Comitetelor CCBE
08.11.2016 | Irina RÎMARU

Secţiuni: Content, Internațional | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Avocatilor din Republica Moldova, este membru observator în cadrul CCBE din anul 2008, potrivit uam.md.

Lozan Nina, președintele Uniunii Avocaților și Panțîru Victor, membrul Consiliului Uniunii Avocaților: „În perioada 19-21 octombrie 2016 au avut loc un șir de întruniri și evenimente organizate de CCBE, care au culminat în data de 21 octombrie 2016 cu conferința ”Inovațiile și Viitorul Profesiilor Juridice”.

Astfel, la 19 octombrie 2016, membrii Uniunii Avocaților au participat la sesiunile de lucru a Comitetului permanent pentru elaborarea și îmbunătățirea reglementărilor deontologice ale avocaților. În cadrul acestei mese rotunde am comunicat experiența Uniunii Avocaților cu referire la elaborarea și aprobarea noului Cod deontologic, care este raliat la standardele impuse de CCBE dar și de cele mai bune practici.

La 20 octombrie 2016, la fel, au avut loc întrunirile Comitetelor permanente din cadrul CCBE, la aceste Comitete am participat doar în calitate de observatori. La 21 octombrie 2016 am participat la conferința ”Inovațiile și Viitorul Profesiilor Juridice”, în cadrul căreia am avut ocazia să ascultăm mai mulți experți și avocați care aplică noile tehnologii în munca de avocat.

La deschiderea evenimetului a vorbit președintele Michel Benichou, ministrul Justiției al Franței – Jean-Jaques Urvoas, de asemenea au luat cuvântul și domnii Orsolya Gorgenyt, Perakis Panagiotis, Louis-Georges Barret, Tiina Atolla, Nuria Diaz Abad, Jerome Dupre, Maurits Barendrecht dar și alții.

Putem afirma că participarea la acest eveniment organizat de CCBE a fost o experiență deosebită pentru noi ca și membri ai Consiliului Uniunii Avocaților, mai ales din punct de vedere organizatoric și logistic. Nu în ultimul rând, schimbul de experiență, contactele stabilite cu alți avocați din alte țări, urmează să le valorificăm, atât în CoUA cât și în activitatea de zi cu zi.

Participarea la acest eveniment a fost organizata de componenta „Sprijin pentru Uniunea Avocaților din Republica Moldova” a proiectului „Consolidarea eficienței justiției și acordarea sprijinului profesiei de avocat în Republica Moldova”, finanțat de Cadrul de Cooperare Programatică pentru Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus. Consiliul Europei și Uniunea Europeană lucrează în parteneriat cu Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus pentru a le ajuta să întrunească standardele Consiliului Europei în domeniul drepturilor omului, a democrației și a statului de drept și să îmbunătățească viața cetățenilor.

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD