Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ministerul Muncii se pregătește pentru deținerea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene
09.11.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 8 noiembrie 2016, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat o invitație societății civile, în perspectiva pregătirii Președinției Consiliului Uniunii Europene pe care România o va deține în primul semestru al anului 2019, în vederea elaborării unui set de documente de poziție cu privire la temele relevante pentru România în context european, potrivit unui comunicat al MMFPSPV.

Temele de interes pentru MMFPSPV sunt următoarele:
· Mobilitatea forței de muncă, munca nedeclarată și exploatare prin muncă
· Agenda europeană pentru competențe
· Tineri și NEETs
· Comunități marginalizate și romi
· Incluziunea grupurilor vulnerabile (în mod deosebit persoane cu dizabilități, refugiați și migranți, victim ale traficului de persoane)
· Servicii de suport familial
· Protecția copilului și adopție, dezinstituționalizare și prevenirea separării copilului de familie
· Egalitatea de șanse (în mod deosebit violență domestică, antreprenoriat în rândul femeilor)
· Pilonul european al drepturilor sociale
· Economia socială

Până la data de 18 noiembrie 2016, reprezentanții societății civile și părțile interesate pot transmite materiale sintetice de maximum 4 pagini/temă, în format electronic (format word), pe adresa de email ro2019ue@mmuncii.ro, care să răspundă la întrebările:
. Care considerați că sunt principalele progrese înregistrate de România în ultimii 26 de ani, cu precădere cele aliniate la agenda europeană? Și ce exemple de bune practici există în domeniul dvs. de activitate?
. Ce proiecte în derulare, întreprinse de organizația dvs. sunt aliniate la agenda europeană?
. Care sunt principalele teme relevante (priorități) pe care România ar trebui să le promoveze la nivel european în contextul Președinției Consiliului UE?
. Care sunt punctele tari și slabe ale României în raport cu principalele teme de pe agenda europeană  și care este perspectiva dvs. față de poziția României vis-a-vis de temele de pe agenda europeană?
. Ce reforme interne ar putea fi accelerate datorită poziției pe care România o va deține în 2019?

Aceste contribuții sunt extrem de utile Secretariatului de Stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Muncii pentru pregătirea etapei a doua a procesului de consultări publice. Această etapă va consta în întâlniri de lucru în perioada 21-29 noiembrie 2016, un calendar exact urmând să fie comunicat în urma prelucrării contribuțiilor primite.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti