« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Judecători ai Curții Constituționale din Belgia în vizită la Curtea Constituțională a României
09.11.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept constitutional, Internațional | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea Constituțională informează că în perioada 2-5 noiembrie 2016, la invitația președintelui Curții Constituționale a României, prof. univ. dr. Valer DORNEANU, o delegație a Curții Constituționale a Belgiei compusă din Étienne DE GROOT, Jean SPREUTELS, președinți  și Pierre NIHOUL, judecător, a efectuat o vizită oficială în România, potrivit unui comunicat al CCR.

În cadrul întâlnirii de lucru cu Plenul Curții Constituționale, președintele Curții Constituționale a României, prof. univ. dr. Valer Dorneanu, a deschis discuțiile,  prezentând lucrarea „Atribuțiile Curții Constituționale a României”. Judecător dr. Livia-Doina Stanciu a continuat cu expunerea privind „Controlul a priori de constituționalitate”, domnul judecător Petre Lăzăroiu referindu-se, apoi, la „Controlul a posteriori de constituționalitate”.

La rândul său, Curtea Constituțională a Belgiei a prezentat exposé-ul „Geneză și evoluții”, susţinut de președinte Jean Spreutels și judecător Pierre Nihoul, iar preşedintele Étienne De Groot a prezentat câteva aspecte esenţiale din „Jurisprudența Curții Constituționale a Belgiei privind azilul și migrația”.

Finalul întrevederii a punctat aspecte privind jurisprudența recentă/relevantă a Curții Constituționale a României și a Curții Constituționale a Belgiei.

În aceeaşi zi, delegaţia Curţii Constituţionale a avut o întrevedere de lucru și cu domnul Florin Iordache, președintele Camerei Deputaților.

 
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD