Print Friendly, PDF & Email

Transport feroviar gratuit în vederea exercitării dreptului la vot a elevilor și studenților cetățeni ai Republicii Moldova, care studiază în România
10.11.2016 | Cosmina SIMA

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 891 din 08 noiembrie 2016 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă nr. 75/2016 privind instituirea cadrului legal pentru facilitarea transportului gratuit pe calea ferată română în vederea exercitării dreptului de vot la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova din data de 13 noiembrie 2016 – turul II de către elevii şi studenţii care sunt cetăţeni ai Republicii Moldova şi care studiază în România.

Ordonanța stabilește, printre altele, că, pentru elevii şi studenţii din Republica Moldova care studiază în România, cu vârsta de peste 18 ani, se acordă o călătorie gratuită pe calea ferată, dus-întors, cu tren regio şi interregio, clasa a II-a, în perioada 12-13 noiembrie 2016, de la localitatea unde se prezintă la casa de bilete către şi dinspre localităţile cu secţii de votare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă.

Eliberarea biletului de călătorie se va face la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetăţean al Republicii Moldova şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs sau a adeverinţei/actului care atestă calitatea de elev/student, după caz, obligatorie fiind procurarea de bilete de călătorie dus-întors.

Călătoria de întoarcere se va efectua în ziua de 13 noiembrie 2016.

Cosmina Sima


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.