BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a dispozițiilor art. 466 alin. (1) CPP

10.11.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL
Newsletter
Instagram
Facebook
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Ȋn data de 1.11.2016 s-a constituit un nou dosar (2470D/2016) pe rolul Curții Constituționale, urmȃnd a fi analizate dispozițiile articolului 466 alin. (1) teza II din Codul de procedură penală (cauza Bivolaru Gregorian alias Magnus Aurolsson).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care aceste dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate.

Instanța de trimitere este Tribunalul Sibiu care – din cauza unei dispoziții din Codul de procedură penală – nu a putut decide dacă se impune sau nu suspendarea judecării cauzei până la pronunțarea Curții Constituționale.

Dispozițiile criticate au următorul conținut normativ:

Articolul 466 (extras)
Redeschiderea procesului penal în cazul judecării în lipsa persoanei condamnate
(1)Persoana condamnată definitiv care a fost judecată în lipsă poate solicita redeschiderea procesului penal în termen de o lună din ziua în care a luat cunoştinţă, prin orice notificare oficială, că s-a desfăşurat un proces penal împotriva sa.

dr. Mihaela Mazilu-Babel

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate