Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Scrisoare trimisă către WhatsApp și Yahoo


15 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Luni, 14 noiembrie 2016, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a anunțat că Grupul de Lucru Articolul 29 (WP29) a transmis în data de 27 octombrie 2016 o adresă către WhatsApp în legătură cu actualizarea Condițiilor de Utilizare și a Politicii de Confidențialitate, anunțată în luna august, precum și o adresă către Yahoo privind breșa de securitate ce a avut loc în anul 2014 și verificarea conturilor utilizatorilor în scopul activităţii serviciilor de informaţii, potrivit unui comunicat al ANSPDCP.

Scrisoarea Grupului de Lucru Articolul 29:

Grupul de Lucru Articolul 29 (WP29) a transmis, în data de 27 octombrie 2016 o adresă către WhatsApp în legătură cu actualizarea Condițiilor de Utilizare și a Politicii de Confidențialitate, anunțată în luna august, și o adresă către Yahoo privind breșa de securitate ce a avut loc în anul 2014 și verificarea conturilor utilizatorilor în scopul activităţii serviciilor de informaţii.

ADRESA CĂTRE WHATSAPP CU PRIVIRE LA ACTUALIZAREA CONDIȚIILOR DE UTILIZARE ȘI A POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE

WP29 și-a exprimat îngrijorările cu privire la împărtășirea informațiilor în cadrul „familiei de companii Facebook” în scopuri ce nu au fost incluse în Condiții de Utilizare și în Politica de Confidențialitate în momentul în care utilizatorii au fost de acord cu acest serviciu. Drept rezultat, au fost evidențiate preocupările cu privire la validitatea consimțământului utilizatorului, eficiența mecanismelor prevăzute pentru exercitarea de către utilizator a drepturilor sale, precum și cu privire la drepturile persoanelor nonutilizatorilor Facebook în ceea ce privește respectivele modificări ale Politicii. Așadar, WP29 a solicitat comunicarea de către WhatsApp a tuturor informațiilor relevante către Grupul de Lucru, cât mai curând posibil, și a recomandat companiei să înceteze schimbul de informații ale utilizatorilor până la implementarea garanțiilor legale corespunzătoare.

ADRESA CĂTRE YAHOO CU PRIVIRE LA BREȘA DE SECURITATE DIN 2014 ȘI VERIFICAREA CONTURILOR UTILIZATORILOR ÎN SCOPUL ACTIVITĂŢII SERVICIILOR DE INFORMAŢII

WP29 și-a exprimat preocupările față de breșa de securitate din 2014 recunoscută, prin care datele cu caracter personal ale peste 500 de milioane de utilzatori Yahoo.Inc, inclusiv un număr mare de conturi UE, au fost furate.

Prin urmare, WP29 a solicitat companiei să comunice către WP29 toate aspectele legate de breșa de securitate, să informeze utilizatorii în cauză cu privire la efectele adverse și să coopereze în cadrul viitoarelor anchete și/sau investigații efectuate de autoritățile naționale pentru protecția datelor.

WP29 este de asemenea îngrijorat în legătură cu presupusa verificare a conturilor utilizatorilor în scopul activităţii serviciilor de informaţii din SUA, la solicitarea respectivelor servicii. Așadar, Yahoo a fost invitat să ofere informații cu privire la temeiul legal și compatibilitatea cu legislația UE pentru orice astfel de activitate. Atât noile Condiții de Utilizare și Politica de Confidențialitate WhatsApp, cât și breșa de securitate și verificarea conturilor de email ale utilizatorilor vor face obiectul analizei din cadrul primei reuniuni a subgrupului de lucru WP29 Enforcement ce va avea loc în luna noiembrie.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro