Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Tudorel Toader: Vom dezvolta linii de predare comună, vom dezvolta proiecte, mobilități, tot ce ține de viața academică


15 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 11 noiembrie 2016, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a anunțat că reprezentanți de la șase universități s-au întâlnit în cadrul Consorțiului Universităților din Republica Moldova-România-Ucraina pentru a reînnoi colaborarea academică transfrontalieră, potrivit unui comunicat al UIAC.

Au participat:
– prof. univ. dr. hab. Ion Gagim, rectorul Universitatății de Stat „Alecu Russo” din Bălți
– prof. univ.dr. hab. Gheorghe Ciocanu, rectorul Universității de Stat din Moldova
– prof. univ. dr. Stepan Melnychuk, rectorul Universității Naționale Iurii Fedkovici din Cernăuți
– conf. univ. dr. Florin Grigoraș, Prorector Relații Internaționale Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași
– prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și
– prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Tudorel Toader: „E un Consorțiu Transfrontalier înființat în 2011 care a avut pe parcursul celor cinci ani de activitate diverse componente legate de activitatea didactică, de cercetarea științifică, de activitățile studențești, în concret proiecte de cercetare, proiecte studențești, mobilități de cadre didactice, de studenți, de cercetători. La orizont vin o serie de proiecte cu finanțare europeană, cum ar fi Orizont 2020 și altele, care facilitează colaborarea cu mediul academic transfrontalier din regiune. m făcut un bilanț al realizărilor de până în prezent, am făcut proiecția proiectelor viitoare. Vom dezvolta linii de predare comună, vom dezvolta proiecte, mobilități, tot ce ține de viața academică.”

Delegații din partea universităților, rectori și prorectori, au discutat despre cooperarea academică transfrontalieră în cadrul reuniunii anuale a Consorțiului Universităților din Republica Moldova-România-Ucraina. Aceștia urmează să pună în discuție rezultatele și perspectivele de cooperare academică în domeniul educației, cercetării științifice, culturii și artelor și a activității studențești.

În anul 2017 va avea loc următoarea întâlnire a Consorțiului și va fi găzduită de Universitatea Națională Iurii Fedkovici din Cernăuți, Ucraina. Președinția întrunirii date urmează să fie preluată de reprezentantul legal al universității care va organiza următoarea întâlnire.

Consorțiul celor șase universități a fost constituit în aprilie 2011 la Iași.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro