Primăria Capitalei a aprobat un program de burse pentru studenți


16 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Marți, 15 noiembrie 2016, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul de hotarare privind iniţierea şi pregătirea implementarii programului „Parteneriat între generaţii în municipiul Bucureşti”, la solicitarea Primarului General, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Va fi demarat un program pentru sprijinirea studentilor, a persoanelor varstnice singure si a copiilor ce provin din familii defavorizate din Capitala

Gabriela Firea: ”Proiectul de Hotărâre „Parteneriat între generații” se adresează studenților care doresc să beneficieze de o bursă din partea Primăriei, în schimbul unei prestații sociale extrem de necesare, care este destinata fie cetatenilor seniori, fie familiilor cu copii. 

Primul palier: studentul locuiește în gazdă la un cetățean senior și îl ajută la procurarea de medicamente și o dată pe săptămână îl ajută să se deplaseze la prieteni sau la un spectacol, iar tânărul primește bani pentru acoperirea sumei necesare cazării și întreținerii.

Al doilea palier: studentul face meditații cu elevi din familii care nu au posibilitatea să achite cursuri sau o pregătire suplimentară la : limbi străine, calculator, română, matematică. De asemenea, tânărul se califică pentru bursa oferită prin Programul parteneriat între generații.

Acest proiect s-a concretizat ca urmare a solicitarii venite din partea studentilor, pentru a fi sprijiniti de Municipalitate in sensul depasirii unor probleme financiare. Asa cum stim, seniorii au nevoie de ingrijire, au nevoie de companie, iar studentii au nevoie de bani, pentru ca nu toti lucreaza, nu toti provin din familii care au resurse financiare. Am infiintat deja o adresa de e-mail unde se pot trimite solicitarile pentru a aplica pentru acest program-parteneriat intre generatii, adresa fiind parteneriatintregeneratii@pmb.ro .Studentii care vor fi inclusi in proiect vor beneficia de o bursa in valoare de 500 lei pe luna, iar bugetul total al proiectului va putea fi anuntat dupa evaluarea tuturor aplicantilor. Programul va fi derulat prin Centrul Comunitar Servicii Integrate pentru Tineret al Municipiului Bucuresti. In acest moment, in Capitala sunt 170.353 studenti, 130.475 la stat si 39.878 in mediul privat.

In perioada urmatoare voi veni cu un proiect in fata CGMB prin care studentii sa poate sa beneficieze de o bursa pentru achizitia de cursuri pentru participarea la cursuri de formare profesionala si care sa nu fie conditionata de o prestatie speciala. Acest proiect il discutam acum cu asociatiile studentesti si va fi supus la vot la o alta sedinta CGMB. Ne dorim astfel sa nu se creeze senzatia ca vor fi sprijiniti numai studentii care au anumite probleme financiare, ci si cei care vor sa fie ajutati sa se poata perfectiona. Bucurestiul este cel mai mare centru universitar din tara, dorim sa ii sprijinim pe tineri, asa cum am facut-o si prin faptul ca Municipalitatea va constui locuinte pentru tineri si locuinte sociale. Ne dorim ca tinerii  sa nu mai plece din tara, sa gaseasca aici un mediu placut si adecvat.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică