BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a toaletei

19.11.2018 | Cristian JURA, Alina GAJA
Abonare newsletter
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2018Ziua Mondială a Toaletei este marcată, anual, la data de 19 noiembrie.

Temă pentru 2018: „Când natura cheamă…

Campania din acest an se bazează pe următoarea narațiune: „Când natura cheamă, avem nevoie de toaletă. Dar, miliarde de oameni nu au una. Aceasta înseamnă că fecalele umane, pe o scară masivă, nu sunt capturate sau tratate – contaminând apa și solul care susțin viața umană. Ne transformăm mediul într-un canal deschis. Trebuie să construim toalete și sisteme de salubritate care să funcționeze în armonie cu ecosistemele.”

Potrivit studiilor desfășurate de Organizația Națiunilor Unite, 62,5% din populația lumii nu are acces la un mediu sanitar corespunzător.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

2017Ziua Mondială a Toaletei este marcată, anual, la data de 19 noiembrie.

Temă pentru 2017: „Pierderea de apă”, în continuarea subiectului Zilei Mondiale a Apei.

Până în 2030, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă urmăresc să ajungă la toți cei care au nevoie de sanitație și să reducă la jumătate proporția de ape uzate și să sporească reciclarea și reutilizarea sigură.

***

2016Ziua Mondială a Toaletei (World Toilet Day) este marcată, anual, la data de 19 noiembrie.

Sediul materiei: Organizația Mondială a Toaletei este o organizație neguvernamentală și s-a înființat la 19 noiembrie 2001. În anul 2013, Organizația Mondială a Toaletei împreună cu guvernul din Singapore au susținut o rezoluție, care a fost adoptată de Adunarea Genarală a ONU la data de 24 iulie 2013 în cadrul celei de a 68-a sesiuni. Prin rezoluția A/RES/67/291, Organizația Națiunilor Unite a recunoscut data de 19 noiembrie ca Zi Mondială a Toaletei pentru a face o prioritate din construirea de grupuri sanitare la nivel mondial.

Conform datelor furnizate de ONU, 2,5 miliarde de persoane nu au acces la grupuri sanitare corespunzătoare, mai mult de 1 miliard de persoane nu au acces deloc la grupuri sanitare.

Consecințele lipsei de acces la grupuri sanitare sunt dezastruoase: în aceste regiuni se înregistrază cel mai mare număr de decese a copiilor sub 5 ani și cea mai mare rată a sărăciei.

În acest moment, în lume, mai multe persoane au un telefon mobil decât acces la grupuri sanitare. Din cele 7 miliarde, 6 miliarde dețin un telefon mobil și numai 4,5 miliarde au acces la toalete.

Website-ul oficial aici

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week