Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Ziua Mondială a Toaletei


19 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content, Dreptul sanatatii, Legal Days, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Organizația Mondială a Toaletei este o organizație neguvernamentală și s-a înființat la 19 noiembrie 2001, potrivit worldtoilet.org.

În anul 2013, Organizația Mondială a Toaletei împreună cu guvernul din Singapore au susținut o rezoluție, care a fost adoptată de Adunarea Genarală a ONU la data de 24 iulie 2013 în cadrul celei de a 67-a sesiuni. Prin această rezoluție, Organizația Națiunilor Unite a recunoscut data de 19 noiembrie ca Zi Mondială a Toaletei pentru a face o prioritate din construirea de grupuri sanitare la nivel mondial.

Conform datelor furnizate de ONU, 2,5 miliarde de persoane nu au acces la grupuri sanitare corespunzătoare, mai mult de 1 miliard de persoane nu au acces deloc la grupuri sanitare.

Consecințele lipsei de acces la grupuri sanitare sunt dezastruoase: în aceste regiuni se înregistrază cel mai mare număr de decese a copiilor sub 5 ani și cea mai mare rată a sărăciei.

În acest moment, în lume, mai multe persoane au un telefon mobil decât acces la grupuri sanitare. Din cele 7 miliarde, 6 miliarde dețin un telefon mobil și numai 4,5 miliarde au acces la toalete.

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro