« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Ziua mondială a toaletei
19.11.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020Ziua Mondială a Toaletei este marcată, anual, la data de 19 noiembrie.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

 

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019Ziua Mondială a Toaletei este marcată, anual, la data de 19 noiembrie.

2018Ziua Mondială a Toaletei este marcată, anual, la data de 19 noiembrie.

Temă pentru 2018: „Când natura cheamă…

Campania din acest an se bazează pe următoarea narațiune: „Când natura cheamă, avem nevoie de toaletă. Dar, miliarde de oameni nu au una. Aceasta înseamnă că fecalele umane, pe o scară masivă, nu sunt capturate sau tratate – contaminând apa și solul care susțin viața umană. Ne transformăm mediul într-un canal deschis. Trebuie să construim toalete și sisteme de salubritate care să funcționeze în armonie cu ecosistemele.”

Potrivit studiilor desfășurate de Organizația Națiunilor Unite, 62,5% din populația lumii nu are acces la un mediu sanitar corespunzător.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

2017Ziua Mondială a Toaletei este marcată, anual, la data de 19 noiembrie.

Temă pentru 2017: „Pierderea de apă”, în continuarea subiectului Zilei Mondiale a Apei.

Până în 2030, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă urmăresc să ajungă la toți cei care au nevoie de sanitație și să reducă la jumătate proporția de ape uzate și să sporească reciclarea și reutilizarea sigură.

***

2016Ziua Mondială a Toaletei (World Toilet Day) este marcată, anual, la data de 19 noiembrie.

Sediul materiei: Organizația Mondială a Toaletei este o organizație neguvernamentală și s-a înființat la 19 noiembrie 2001. În anul 2013, Organizația Mondială a Toaletei împreună cu guvernul din Singapore au susținut o rezoluție, care a fost adoptată de Adunarea Genarală a ONU la data de 24 iulie 2013 în cadrul celei de a 68-a sesiuni. Prin rezoluția A/RES/67/291, Organizația Națiunilor Unite a recunoscut data de 19 noiembrie ca Zi Mondială a Toaletei pentru a face o prioritate din construirea de grupuri sanitare la nivel mondial.

Conform datelor furnizate de ONU, 2,5 miliarde de persoane nu au acces la grupuri sanitare corespunzătoare, mai mult de 1 miliard de persoane nu au acces deloc la grupuri sanitare.

Consecințele lipsei de acces la grupuri sanitare sunt dezastruoase: în aceste regiuni se înregistrază cel mai mare număr de decese a copiilor sub 5 ani și cea mai mare rată a sărăciei.

În acest moment, în lume, mai multe persoane au un telefon mobil decât acces la grupuri sanitare. Din cele 7 miliarde, 6 miliarde dețin un telefon mobil și numai 4,5 miliarde au acces la toalete.

Website-ul oficial aici

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

 
Secţiuni: Content, Dreptul sanatatii, Legal Days, VIDEO | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD