Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Împrumut la BDCE pentru Proiectul privind construcţia de locuinţe pentru persoanele/familiile tinere din România, destinate închirierii
18.11.2016 | Cosmina SIMA

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 923 din 16 noiembrie 2016 a fost publicat Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (Proiectul privind construcţia de locuinţe pentru persoanele/familiile tinere din România, destinate închirierii), în valoare de 175 milioane EUR, semnat la Bucureşti la 12 ianuarie 2016 şi la Paris la 22 ianuarie 2016*).

Acordul are rolul de a finanța, conform cererii formulate de România în data de 15 mai 2015, Proiectul privind construcţia de locuinţe pentru persoanele/familiile tinere din România, destinate închirierii. Împrumutul va fi disponibilizat în minimum două (2) tranşe şi maximum cincisprezece (15) tranşe.
La fiecare dată de rambursare a ratelor de capital, România va rambursa capitalul din fiecare tranşă datorat la acea dată de rambursare a ratelor de capital în conformitate cu termenii prevăzuţi în notificarea de disponibilizare aplicabilă.

În cazul în care Statul Român nu va plăti, integral sau parţial, orice sumă datorată în cadrul Acordului şi fără a contraveni oricăror altor opţiuni disponibile BDCE în cadrul Acordului sau altfel, România va plăti dobândă la astfel de sume neplătite de la data scadentă până la data primirii unor astfel de plăţi de către BDCE, la o rată anuală a dobânzii egală cu rata EURIBOR la o lună, cotată la data scadentă plus două sute cincizeci puncte de bază (250 pb) ). Această rată a dobânzii aplicabilă va fi actualizată la fiecare treizeci (30) de zile calendaristice.

România va implementa Proiectul prin AIP (Agentie de Implementare a Proiectului) în conformitate cu prevederile Acordului, aceasta desemnând Agenţia Naţională pentru Locuinţe ca AIP.

Acordul va intra în vigoare după semnarea de (i) către părţi şi (ii) notificarea din partea României că acesta a fost aprobat de către autorităţile române competente. (*Notă: Acordul a fost aprobat prin Legea nr. 208/2016 pentru aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (Proiectul privind construcţia de locuinţe pentru persoanele/familiile tinere din România, destinate închirierii), semnat la Bucureşti la 12 ianuarie 2016 şi la Paris la 22 ianuarie 2016)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti