Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Împrumut la BDCE pentru Proiectul privind construcţia de locuinţe pentru persoanele/familiile tinere din România, destinate închirierii
18.11.2016 | Cosmina SIMA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 923 din 16 noiembrie 2016 a fost publicat Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (Proiectul privind construcţia de locuinţe pentru persoanele/familiile tinere din România, destinate închirierii), în valoare de 175 milioane EUR, semnat la Bucureşti la 12 ianuarie 2016 şi la Paris la 22 ianuarie 2016*).

Acordul are rolul de a finanța, conform cererii formulate de România în data de 15 mai 2015, Proiectul privind construcţia de locuinţe pentru persoanele/familiile tinere din România, destinate închirierii. Împrumutul va fi disponibilizat în minimum două (2) tranşe şi maximum cincisprezece (15) tranşe.
La fiecare dată de rambursare a ratelor de capital, România va rambursa capitalul din fiecare tranşă datorat la acea dată de rambursare a ratelor de capital în conformitate cu termenii prevăzuţi în notificarea de disponibilizare aplicabilă.

În cazul în care Statul Român nu va plăti, integral sau parţial, orice sumă datorată în cadrul Acordului şi fără a contraveni oricăror altor opţiuni disponibile BDCE în cadrul Acordului sau altfel, România va plăti dobândă la astfel de sume neplătite de la data scadentă până la data primirii unor astfel de plăţi de către BDCE, la o rată anuală a dobânzii egală cu rata EURIBOR la o lună, cotată la data scadentă plus două sute cincizeci puncte de bază (250 pb) ). Această rată a dobânzii aplicabilă va fi actualizată la fiecare treizeci (30) de zile calendaristice.

România va implementa Proiectul prin AIP (Agentie de Implementare a Proiectului) în conformitate cu prevederile Acordului, aceasta desemnând Agenţia Naţională pentru Locuinţe ca AIP.

Acordul va intra în vigoare după semnarea de (i) către părţi şi (ii) notificarea din partea României că acesta a fost aprobat de către autorităţile române competente. (*Notă: Acordul a fost aprobat prin Legea nr. 208/2016 pentru aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (Proiectul privind construcţia de locuinţe pentru persoanele/familiile tinere din România, destinate închirierii), semnat la Bucureşti la 12 ianuarie 2016 şi la Paris la 22 ianuarie 2016)

Cosmina Sima

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate