Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare
 1 comentariu

Cine are nevoie de educație și schimbări în România?


21 noiembrie 2016 | Robert WILLIAMS
Secţiuni: Opinii, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Robert Williams

Robert Williams

Dosarele si condamnarile ultimilor ani arata si descriu inclinatia unui aproape sfert din populatia Romaniei catre infractiune, catre procesomanie, catre grupuri de interese, catre criminalitate trasfrontaliera, catre delapidare, catre inselaciune, catre coruptie si dezastrul general.

Un alt aproape un sfert sunt imigranti si nu sunt deloc bine. Cei mai multi, chiar daca au imigrat, isi duc traiul de pe o zi pe alta si nu se gandesc sa contribuie decat cu bani trimisi celor de acasa. Chiar daca le este greu, acestia nu au de gand sa se intoarca ori sa fie activi civic, astfel incat sa contribuie la insanatosirea sistemului politic romanesc.

Suntem in Romania cu o statistica a celor asistati, saraci si manevrabili pentru votul dat contra unor sticle la birtul din sat sau pachete la cantina sociala sub sanctiunea sistarii ajutorului social, daca nu isi pune votul pe un x.

Statisticile zilnice consemneaza mii de controale, zeci de mii de infractiuni constate, indisciplina in trafic, permise luate, evaziune fiscala de ordinul miliardelor. Instantele sunt pline pana la refuz de cauze si amanari.

Politicul este decimat de coruptia generalizata si se zbate intre disparitie si reorganizare. Atacul la persoana este o obisnuinta in Romania, este foarte usor sa devii tapul ispasitor al comunitatii, insa nici unul dintre romani nu poate genera o miscare de schimbare a situatiei in care se regaseste tara.

In decurs de doi ani de la implementarea Educatiei Juridice ca proiect pilot… concluziile sunt dure. Individualismul blocheaza accesul celor multi la informatie. Bunastarea personala primeaza si lipseste pe ceilalti de accesul la educatie.

Situatia de la Bacalaureat continua sa ingrijoreze, accesul pe piata muncii este inca sub semnul imigratiei.

Actualii angajati romani sunt robii moderni, traind cei mai multi in mizerie cu salariul minim pe economie insuficient pentru a acoperi chiria lunara a unui apartament ori in cazul unei familii este deja exterminare.

Cu astfel de societate isi doresc romanii sa fie competitivi?

La aceasta ora,  locul de munca, imigratia si infractiunea este principala preocupare a multora din categoriile enumerate mai sus.

Educatia Juridica nu este oferita pentru asitati sociali ori pentru alte categorii defavorizate, ci pentru viitorii cetateni si contribuabili, care astazi sunt elevi avand dreptul sa stie despre ceea ce inseamna societatea in care vor fi membri cu drepturi si obligatii depline.

Justitia este ingenunchiata de milioanele de cauze si nu este chip de indreptare, chiar daca institutiile fundamentale sunt create pentru un echilibru al societatii, societatea nu este in stare sa  puna ordine in institutii si bunastarea acesteia.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
6 years ago

Felicitări pentru analiza realizată! Mulți observă, dar rămân indolenți. Mai multă inițiativă în direcția schimbării, mai multă convingere, implicare, unitate și pasiune, astfel cred eu că mulți se vor alătura, ceea ce va conduce către succes!

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro