Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
 1 comentariu

Cine are nevoie de educație și schimbări în România?
21.11.2016 | Robert WILLIAMS

JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Dosarele si condamnarile ultimilor ani arata si descriu inclinatia unui aproape sfert din populatia Romaniei catre infractiune, catre procesomanie, catre grupuri de interese, catre criminalitate trasfrontaliera, catre delapidare, catre inselaciune, catre coruptie si dezastrul general.

Un alt aproape un sfert sunt imigranti si nu sunt deloc bine. Cei mai multi, chiar daca au imigrat, isi duc traiul de pe o zi pe alta si nu se gandesc sa contribuie decat cu bani trimisi celor de acasa. Chiar daca le este greu, acestia nu au de gand sa se intoarca ori sa fie activi civic, astfel incat sa contribuie la insanatosirea sistemului politic romanesc.

Suntem in Romania cu o statistica a celor asistati, saraci si manevrabili pentru votul dat contra unor sticle la birtul din sat sau pachete la cantina sociala sub sanctiunea sistarii ajutorului social, daca nu isi pune votul pe un x.

Statisticile zilnice consemneaza mii de controale, zeci de mii de infractiuni constate, indisciplina in trafic, permise luate, evaziune fiscala de ordinul miliardelor. Instantele sunt pline pana la refuz de cauze si amanari.

Politicul este decimat de coruptia generalizata si se zbate intre disparitie si reorganizare. Atacul la persoana este o obisnuinta in Romania, este foarte usor sa devii tapul ispasitor al comunitatii, insa nici unul dintre romani nu poate genera o miscare de schimbare a situatiei in care se regaseste tara.

In decurs de doi ani de la implementarea Educatiei Juridice ca proiect pilot… concluziile sunt dure. Individualismul blocheaza accesul celor multi la informatie. Bunastarea personala primeaza si lipseste pe ceilalti de accesul la educatie.

Situatia de la Bacalaureat continua sa ingrijoreze, accesul pe piata muncii este inca sub semnul imigratiei.

Actualii angajati romani sunt robii moderni, traind cei mai multi in mizerie cu salariul minim pe economie insuficient pentru a acoperi chiria lunara a unui apartament ori in cazul unei familii este deja exterminare.

Cu astfel de societate isi doresc romanii sa fie competitivi?

La aceasta ora,  locul de munca, imigratia si infractiunea este principala preocupare a multora din categoriile enumerate mai sus.

Educatia Juridica nu este oferita pentru asitati sociali ori pentru alte categorii defavorizate, ci pentru viitorii cetateni si contribuabili, care astazi sunt elevi avand dreptul sa stie despre ceea ce inseamna societatea in care vor fi membri cu drepturi si obligatii depline.

Justitia este ingenunchiata de milioanele de cauze si nu este chip de indreptare, chiar daca institutiile fundamentale sunt create pentru un echilibru al societatii, societatea nu este in stare sa  puna ordine in institutii si bunastarea acesteia.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Cine are nevoie de educație și schimbări în România?”

  1. Andreea LUPU spune:

    Felicitări pentru analiza realizată! Mulți observă, dar rămân indolenți. Mai multă inițiativă în direcția schimbării, mai multă convingere, implicare, unitate și pasiune, astfel cred eu că mulți se vor alătura, ceea ce va conduce către succes!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.