Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Festivalul Multiart pentru Deţinuţi, Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură
21.11.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 23-24 noiembrie 2016, Administația Naţională a Penitenciarelor anunță organizarea, alături de Teatrul Nottara, celei de-a opta ediție a Festivalului Multiart pentru Deţinuţi, Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură, potrivit unui comunicat al ANP.

La festival participă artişti şi trupe de actori-deţinuţi din întregul sistem penitenciar, permiţând publicului să se apropie în mod direct, de o realitate la care, altfel, nu ar avea acces.

La ediţia din acest an, s-au înscris șapte spectacole, fiind implicaţi aproximativ 56 de deţinuţi din: Bacău, Bucureşti Rahova, Codlea, Galaţi, Gherla, Tichileşti şi Timişoara. În urma analizării calităţii artistice a reprezentaţiilor, cinci dintre ele au fost selecţionate să participe la faza finală.

În cadrul festivalului, vor fi premiate şi persoanele private de libertate declarate câştigătoare în cadrul concursului naţional Creaţie şi penitenţă, manifestare aflată la ediţia a VIII-a. Concursul s-a desfăşurat în perioada mai-iulie şi a cuprins trei secţiuni: poezie, interviuri şi trofee. În urma centralizării datelor, rezultatele privind participarea la acest concurs au fost următoarele:
–  Secţiunea Poezie: 155 persoane private de libertate cu 299 poezii, din 26 unităţi penitenciare;
–  Secţiunea Interviuri: 19 persoane private de libertate cu 19 lucrări, din 8 unităţi penitenciare;
–  Secţiunea Trofee: 17 persoane private de libertate cu 21 de lucrări, din 7 unităţi penitenciare.

Au fost declarate câştigătoare: 14 persoane private de libertate la secţiunea Poezie, trei persoane la secţiunea Interviuri şi șase persoane la secţiunea Trofee.

Festivitatea de premiere a câştigătorilor de la secţiunea Poezie va fi susţinută de către poetul Dan Mircea Cipariu, colaborator al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor încă de la prima ediţie.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti