Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Festivalul Multiart pentru Deţinuţi, Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură


21 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

În perioada 23-24 noiembrie 2016, Administația Naţională a Penitenciarelor anunță organizarea, alături de Teatrul Nottara, celei de-a opta ediție a Festivalului Multiart pentru Deţinuţi, Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură, potrivit unui comunicat al ANP.

La festival participă artişti şi trupe de actori-deţinuţi din întregul sistem penitenciar, permiţând publicului să se apropie în mod direct, de o realitate la care, altfel, nu ar avea acces.

La ediţia din acest an, s-au înscris șapte spectacole, fiind implicaţi aproximativ 56 de deţinuţi din: Bacău, Bucureşti Rahova, Codlea, Galaţi, Gherla, Tichileşti şi Timişoara. În urma analizării calităţii artistice a reprezentaţiilor, cinci dintre ele au fost selecţionate să participe la faza finală.

În cadrul festivalului, vor fi premiate şi persoanele private de libertate declarate câştigătoare în cadrul concursului naţional Creaţie şi penitenţă, manifestare aflată la ediţia a VIII-a. Concursul s-a desfăşurat în perioada mai-iulie şi a cuprins trei secţiuni: poezie, interviuri şi trofee. În urma centralizării datelor, rezultatele privind participarea la acest concurs au fost următoarele:
–  Secţiunea Poezie: 155 persoane private de libertate cu 299 poezii, din 26 unităţi penitenciare;
–  Secţiunea Interviuri: 19 persoane private de libertate cu 19 lucrări, din 8 unităţi penitenciare;
–  Secţiunea Trofee: 17 persoane private de libertate cu 21 de lucrări, din 7 unităţi penitenciare.

Au fost declarate câştigătoare: 14 persoane private de libertate la secţiunea Poezie, trei persoane la secţiunea Interviuri şi șase persoane la secţiunea Trofee.

Festivitatea de premiere a câştigătorilor de la secţiunea Poezie va fi susţinută de către poetul Dan Mircea Cipariu, colaborator al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor încă de la prima ediţie.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică