Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Ziua Mondială a Televiziunii


21 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Legal Days, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ziua mondială a televiziunii (World Television Day) este sărbătorită, în fiecare an, pe data de  21 noiembrie.

În zilele de 21 și 22 noiembrie 1996, la sediul ONU din New York, s-a desfășurat primul Forum Mondial al Televiziunii. Numeroase personalități din domeniul mass-media s-au reunit, atunci, sub egida Organizației Națiunilor Unite, pentru a discuta despre importanța tot mai mare a televiziunii într-o lume în schimbare, precum și pentru a lua în discuție modalități de intensificare a cooperării. Acesta este motivul pentru care Adunarea Generală a decis să instituie 21 noiembrie ca Ziua mondială a televiziunii.

Prin Rezoluția 51/205 din 17 decembrie 1996, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a proclamat această dată drept Ziua mondială a televiziunii. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a invitat statele membre să sărbătorească această zi prin încurajarea schimburilor globale de programe de televiziune, axate, printre altele, pe subiecte precum pacea, securitatea, dezvoltarea economică și socială și consolidarea schimburilor culturale, conform ONU.

Recunoscând importanța televiziunii, Organizația Națiunilor Unite a dezvoltat o televiziune proprie UNTV, lansată în anul 1947, și o serie de documentare exceptionale pot fi văzute pe platforma.

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro