BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a televiziunii

21.11.2018 | Cristian JURA, Alina GAJA
Abonare newsletter
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2018Ziua mondială a televiziunii este marcată, anual, la data de 21 noiembrie.

Temă pentru 2018: „Televiziunea – sursă de conținut calitativ, care informează, educă, inspiră și aduce oamenii împreună.”

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua mondială a televiziunii nu este atât o celebrare a instrumentului, ci mai degrabă a filosofiei pe care televiziunea o reprezintă. În lumea contemporană, televiziunea este un simbol al comunicării şi al globalizării.

Website-ul oficial aici

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

2017: Ziua mondială a televiziunii este marcată, anual, la data de 21 noiembrie.

Temă pentru 2017: „În televiziune avem încredere.”

Prima emisiune de televiziune din România (un film pe peliculă, ce avea să semneze actul de naștere al Televiziunii publice române) a fost transmisă la 31 decembrie 1956, conform http://stiri.tvr.ro.

***

2016: Ziua mondială a televiziunii (World Television Day) este marcată, anual, la data de 21 noiembrie.

Temă pentru 2016: „Ce este televizunea?”

Sediul materiei: În zilele de 21 și 22 noiembrie 1996, la sediul ONU din New York, s-a desfășurat
primul Forum Mondial al Televiziunii. Numeroase personalități din domeniul mass-media s-au reunit, atunci, sub egida Organizației Națiunilor Unite, pentru a discuta despre importanța tot mai mare a televiziunii într-o lume în schimbare, precum și pentru a lua în discuție modalități de intensificare a cooperării. Acesta este motivul pentru care Adunarea Generală a decis să instituie 21 noiembrie ca Ziua mondială a televiziunii.

Prin Rezoluția 51/205 din 17 decembrie 1996, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a proclamat această dată drept Ziua mondială a televiziunii. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a invitat statele membre să sărbătorească această zi prin încurajarea schimburilor globale de programe de televiziune, axate, printre altele, pe subiecte precum pacea, securitatea, dezvoltarea economică și socială și consolidarea schimburilor culturale, conform ONU.

Recunoscând importanța televiziunii, Organizația Națiunilor Unite a dezvoltat o televiziune proprie UNTV, lansată în anul 1947, și o serie de documentare exceptionale pot fi văzute pe platforma.

Website-ul oficial aici

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week