JURIDICE MOLDOVA
Despre proiect ⁞ Manageri proiect: Vlad Bercu, Cristian OnicaEchipaEvenimente MD
 
JURIDICE MOLDOVA
Coordonator ştiinţific
Prof. univ. dr. Tudorel TOADER
Rector Univ. "Al.I. Cuza" din Iaşi, Ministrul Justiţiei

Elevii din sudul țării au participat la ședința Curții Constituționale din Republica Moldova


18 noiembrie 2016 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

În scopul ridicării culturii juridice și cunoștințelor generale despre Constituție a elevilor din regiunea UTA Găgăuzia, Curtea a primit în vizită un grup de elevi din două instituții de învățământ preuniversitar: Liceul Teoretic „G.A. Gaidarji” și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, potrivit constcourt.md.

Elevii au participat la ședința publică a Curții Constituționale din Republica Moldova, unde au avut posibilitatea să asculte pledoariile părților și pronunțarea hotărârii Curții. După ședință, elevii au avut parte de o prezentare a judecătorului în demisie al Curții Constituționale din Lituania, prof. dr. Toma Birmontiene, care activează în cadrul proiectului UE de susținere a CCM. Prezentarea a constituit o introducere în dreptul constituțional, precum și o retrospectivă a activității CCM. La fel, judecătorul a răspuns întrebărilor pe care elevii i le-au adresat.

Astfel, CCM continuă tradiția de comunicare cu instituțiile de învățământ preuniversitar, anterior fiind întreprinse vizite de către elevii din Vulcănești, Ungheni, Tiraspol.

Această vizită a fost realizată cu sprijinul Proiectului UE „Suport pentru Curtea Constituţională a Republicii Moldova”.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică