Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
3 comentarii

Trimitere preliminară formulată de Curtea de Apel Cluj privind interpretarea Directivei 2003/88/CE. C-12/17, Dicu. UPDATE: Concluziile AG Paolo Mengozzi. Hotărârea
19.12.2018 | Daniel-Mihail ȘANDRU

Secţiuni: CJUE, Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
Daniel-Mihail Șandru

Daniel-Mihail Șandru

19 decembrie 2018: Hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene din data de 4 octombrie 2018:

Articolul 7 din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru trebuie interpretat în sensul că nu se opune unei dispoziții naționale precum cea în discuție în litigiul principal, care, la stabilirea drepturilor la concediu anual plătit garantat de acest articol unui lucrător într‑o perioadă de referință, nu consideră durata concediului pentru creșterea copilului efectuat de acest lucrător în perioada respectivă ca fiind o perioadă de muncă efectivă.

***

21 martie 2018Concluziile AG PAOLO MENGOZZI prezentate la 20 martie 2018 în cauza Dicu, C‑12/17

„Articolul 7 alineatul (1) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru trebuie interpretat în sensul că nu se opune unei reglementări naționale precum cea în discuție în litigiul principal, care exclude de la calculul pentru stabilirea duratei concediului anual plătit al unei lucrătoare perioada în care aceasta se afla în concediu pentru creșterea copilului de vârstă mică, prin faptul că nu asimilează această perioadă cu o perioadă de muncă efectivă.”

***

15 ianuarie 2018: În fața Curții de Justiție a Uniunii Europene s-a desfășurat faza orală a cauzei C-12/17, Dicu.

:: Cauza

***

13 ianuarie 2017: Trimiterea preliminară a fost a înregistrată pe rolul Curţii de Justiţie: C-12/17, Dicu.

***

22 noiembrie 2016: Curtea de Apel Cluj a formulat o nouă trimitere preliminară. Potrivit portalului instanţelor de judecată textul este următorul:

„Admite cererea formulată de apelant (…) privind sesizarea CJUE cu solicitarea de pronunţare a unei hotărâri preliminare cu privire la interpretarea art. 7 din Directiva 2003/88/CE în sensul de a răspunde dacă aceasta se opune unei prevederi din legislaţia naţională care exclude, la stabilirea duratei concediului de odihnă, luarea în considerare ca activitate prestată a perioadei în care lucrătorul s-a aflat în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani. Judecarea prezentei cauze se suspendă de drept până la pronunţarea CJUE asupra sesizării. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării la ÎCCJ.”

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti