« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Modificare unor acte normative privind regimul străinilor în România | Proiect
23.11.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 22 noiembrie 2016, Ministerul Afacerilor Externe a lansat în dezbatere publică proiectul de OUG pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Se propune asimilarea noţiunii de viză de tranzit, celei de viză de scurtă ședere.

De asemenea, au fost propuse o serie de modificări ce vizează posibilitatea solicitării unor documente justificative suplimentare, în situaţiile în care asupra circumstanţelor personale ale solicitanţilor de vize planează neclarităţi, posibilitatea de a efectua un interviu suplimentar cu solicitanţii vizelor, inclusiv în decursul perioadei de examinare a cererii, fiind, totodată, reduse situaţiile în care anumite categorii de străini pot beneficia de exonerarea de la îndeplinirea anumitor condiţii generale, respectiv de la obţinerea unei invitaţii aprobate de către Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la solicitarea vizelor de scurtă şedere etc.

Prevederile referitoare la prezentarea asigurării medicale de călătorie au fost completate pentru toate tipurile de vize române, cu menţiunea că asigurarea medicală de călătorie trebuie să aibă o acoperire de cel puţin 30.000 EUR.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

 
Secţiuni: Content, Internațional, Lege 9, Proiecte legislative | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD