Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive
24.11.2016 | Cosmina SIMA

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 940 din 23 noiembrie 2016 a fost publicată Legea nr. 219/2016 pentru modificarea Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

Printre modificările aduse, se pot enunța:
– Verificarea arenelor în incinta cărora se desfăşoară competiţii sportive cu grad de risc sunt supuse unei verificări din punctul de vedere al respectării condiţiilor de siguranţă se efectuează de o comisie care are în componenţă un reprezentant al direcţiei judeţene pentru sport, un reprezentant al organizatorului competiţiei, responsabilul de ordine şi siguranţă al organizatorului de joc, precum şi reprezentanţi ai unităţii de jandarmerie şi ai inspectoratului pentru situaţii de urgenţă competente teritorial. Activitatea comisiei se materializează într-un proces- verbal, în care se consemnează îndeplinirea sau neîndeplinirea obligaţiilor organizatorului. Sancţiunile se aplică de federaţia de specialitate, la sesizarea comisiei, şi constau în retragerea dreptului organizatorului de joc de a desfăşura jocuri sportive cu spectatori în arena respectivă sau interzicerea accesului spectatorilor în anumite sectoare de tribună.
– Un exemplar al proceselor-verbale întocmite se înaintează comisiei judeţene de acţiune împotriva violenţei în sport, respectiv a municipiului Bucureşti, care efectuează anual o analiză a respectării condiţiilor de siguranţă a arenelor sportive în care se desfăşoară competiţii şi jocuri sportive şi informează autorităţile publice locale cu privire la măsurile luate, însoţite de propuneri pentru creşterea eficienţei măsurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale săvârşite cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.
– modificarea regimului contravențiilor.

Modificările vor intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării acestei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Cosmina Sima


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Modificarea Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive”

  1. Laura-Cristina DUMITRU spune:

    În condițiile socio-politice actuale ar trebui să se impună atât verificarea arenelor la care se desfășoară competiții, cât și un control riguros al suporterilor care participă la respectiva întrecere sportivă. Legiuitorul trebuia să menționeze și acest lucru în corpul actului normativ, pentru ca spectatorii să se bucure de un nivel de siguranță crescut.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.