« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
 1 comentariu

UNBR. Scrisoarea unui avocat ref. denaturarea gravă a exerciţiului profesiei de avocat. UPDATE: poziția Comisiei Permanente a UNBR
21.12.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

21 decembrie 2016: Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității comunicatul Comisiei Permanente a UNBR prin care aceeasta a luat act cu îngrijorare de situația creată în împrejurările descrise în scrisoarea deschisă adresată de domnul avocat Matei Danil din Baroul Dâmbovița.

Conform acesteia, „verificările efectuate de Consiliul Baroului Dâmbovița la 08 decembrie 2016 confirmă, pe bază de documente, împrejurarea că ridicarea și în consecință, indisponibilizarea documentelor ridicate de la Cabinetul de avocat Matei Danil cu ocazia percheziției efectuate la sediul profesional al avocatului și lipsa răspunsurilor solicitate prin sesizările făcute organelor competente, a compromis grav apărarea ce ar fi trebuit să fie realizată de avocat în alte cauze în care acesta este angajat, deoarece au fost ridicate și documente ce vizează dosare în curs.

Comisia Permanentă a UNBR reafirmă necesitatea respectării stricte a reglementărilor privind exercitarea profesiei de avocat în toate activitățile ce vizează urmărirea penală, inclusiv în situațiile în care se impune verificarea conduitei ilicite a unui avocat, cu observarea strictă a garanțiilor secretului profesional precum și a prevederilor art. 110, art. 111, art. 113, art. 135 alin. (4), art. 136 din statutul profesiei de avocat.

Comisia Permanentă a UNBR sprijină demersurile întreprinse de Consiliul Baroului Dâmbovița care s-a raliat apelului adresat de domnul avocat Matei Danil către Președintele României, Parlamentul, Ministrul Justiției şi Procurorul General al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție și solicită autorităților publice competente să respecte strict prevederile legale și să delimiteze exercitarea corectă a profesiei de avocat de activitatea infracțională a clienților avocaților. Numai astfel nu sunt distorsionate garanțiile special instituite de lege pentru protejarea dreptului la apărare exercitat de persoanele interesate cu concursul avocatului sau prin avocat.”

:: Comunicatul

***

16 decembrie 2016: Joi, 15 decembrie 2016, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității adresa nr. 583/09.12.2016 a Baroului Dâmbovița adresată avocatului Matei Danil prin care Consiliul Baroului „…a luat act de cele expuse … în sesizare … iar în urma dezbaterilor … se raliază punctului de vedere … exprimat de dumneavoastră … (av. Matei Danil, n.n.)”

Consiliul Baroului Dâmbovița s-a raliat punctului de vedere al avocatului Danil Matei exprimat în finalul conluziilor, cu privire la garanțiile procesuale date avocatului prin lege și necesitatea bunei desfășurări a activității acestuia.

:: Adresa

23 noiembrie 2016: Marți, 22 noiembrie 2016, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității, la cererea av. dr. Danil Matei din Baroul Dâmbovița, solicitarea adresată UNBR: „Vă rog să primiţi şi să aduceţi la cunoştinţa confraţilor dvs., sesizarea pe care o fac în legătură cu denaturarea gravă a exerciţiului profesiei de avocat, datorită modului gratuit în care organele judiciare penale îl implică pe avocat în activitatea infracţională a clientului său.

În dimineața zilei de 31 octombrie 2016, sediul cabinetului de avocat și casa avocatului au fost percheziționate de mascați.

:: Solicitarea

 
Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “UNBR. Scrisoarea unui avocat ref. denaturarea gravă a exerciţiului profesiei de avocat. UPDATE: poziția Comisiei Permanente a UNBR”

  1. Ionel ARAMA spune:

    Atitudinea ostila la adresa avocatilor motivata numai pe considerentul ca se opun intereselor acuzarii trebuie sa inceteze. Ca manifestare ea exista, nu este rodul inchipuirilor, nici expresia unei sensibilitati exagerate a avocatilor. Solidaritatea membrilor breslei conteaza enorm in aceasta chestiune vitala pentru sanatatea unei societati moderne. Ma alatur cu absoluta convingere apelului colegului nostru din Targoviste.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD