Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

O delegație a Curții Constituționale a participat la Forumul magistraților, organizat de CJUE


23 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În perioada 13-15 noiembrie 2016, delegația Curții Constituționale compusă din judecător Simona-Maya TEODOROIU, judecător Mircea Ştefan MINEA, prim magistrat–asistent Marieta SAFTA şi magistrat-asistent Cristina Teodora POP, a participat la lucrările Forumului magistraților, organizat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, la Luxemburg, potrivit unui comunicat al CCR.

Temele abordate au fost: „Trimiterea preliminară: jurisprudență recentă cu privire la aspecte procedurale”, „Dezvoltări jurisprudențiale recente în materie de azil și de imigrare” și „Actualitatea și jurisprudența recentă a Tribunalului Uniunii Europene”. Ședințele consacrate lucrărilor în ateliere au avut ca tematică: „Încrederea reciprocă și dreptul penal (mandatul european de arestare, ne bis in idem, etc.)”, „Încrederea reciprocă și politica în domeniul azilului și imigrării”, „Încrederea reciprocă și dreptul civil (insolvență; hotărâri în materie matrimonială și în materie de răspundere părintească)”.

Delegația română a asistat și la ședința de audiere a pledoariilor în fața Marii Camere a Curții de Justiție a Uniunii Europene, în cauza C-612/15 Kolev și alții (Dreptul la informare și dreptul de acces la un avocat în cadrul procedurilor penale – Obligația statelor membre de a prevedea investigații penale efective pentru infracțiunile comise de agenții publici – Închiderea procedurii penale fără examinarea pe fond a acuzațiilor – Criterii de neaplicare a reglementării naționale – Încălcarea dreptului de acces la un avocat în cadrul procedurii precontencioase – Posibilitatea instanței de a elimina efectul prejudiciabil), precum și la prezentarea Hotărârii pronunțate în cauza C-268/15, Ullens de Schooten.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro