
Lector univ. dr. Septimiu Panainte, Decanul Facultății de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, s-a referit, în cadrul Conferinței „Probleme dificile de drept civil (ed. 5). Răspunderea civilă contractuală”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul că ar fi preferabil să se recupereze o serie de reguli și principii ce țin de răspunderea civilă contractuală în materia dreptului muncii.
Septimiu Panainte: „În debutul prelegerii mele, consider necesar să ofer câteva explicații. Ați văzut titlul pe care l-am avansat – „Particularitățile răspunderii civile contractuale în dreptul muncii”. Probabil că majoritatea autorilor de dreptul muncii ar reacționa și ar spune că, de fapt, corect ar fi trebuit să formulez „Particularitățile răspunderii patrimoniale în dreptul muncii față de răspunderea civilă contractuală”. Nu întâmplător, însă, am ales această formulare și vreau să subliniez, acum, la debut, faptul că militez, consider necesară o recuperare, să spun așa, într-o măsură mai mare, a regulilor, principiilor răspunderii civile contractuale, în materia dreptului muncii. Cred că acest proces de revalorizare, să spun așa, a răspunderii civile contractuale, în dreptul muncii a început în 2003, la adoptarea actualului Cod al muncii, însă, uneori, referirile pe care normele din Codul muncii le fac la normele și principiile răspunderii civile contractuale sunt doar declarative.”
Aflaţi mai mult despre dreptul muncii, răspunderea civilă contractuală, Septimiu PanainteJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.