Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Septimiu Panainte: Este necesară o recuperare a principiilor răspunderii civile contractuale în materia dreptului muncii
01.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN

Secţiuni: Citate juridice, Drept civil, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Lector univ. dr. Septimiu Panainte, Decanul Facultății de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, s-a referit, în cadrul Conferinței „Probleme dificile de drept civil (ed. 5). Răspunderea civilă contractuală”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul că ar fi preferabil să se recupereze o serie de reguli și principii ce țin de răspunderea civilă contractuală în materia dreptului muncii.

Septimiu Panainte„În debutul prelegerii mele, consider necesar să ofer câteva explicații. Ați văzut titlul pe care l-am avansat – „Particularitățile răspunderii civile contractuale în dreptul muncii”. Probabil că majoritatea autorilor de dreptul muncii ar reacționa și ar spune că, de fapt, corect ar fi trebuit să formulez „Particularitățile răspunderii patrimoniale în dreptul muncii față de răspunderea civilă contractuală”. Nu întâmplător, însă, am ales această formulare și vreau să subliniez, acum, la debut, faptul că militez, consider necesară o recuperare, să spun așa, într-o măsură mai mare, a regulilor, principiilor răspunderii civile contractuale, în materia dreptului muncii. Cred că acest proces de revalorizare, să spun așa, a răspunderii civile contractuale, în dreptul muncii a început în 2003, la adoptarea actualului Cod al muncii, însă, uneori, referirile pe care normele din Codul muncii le fac la normele și principiile răspunderii civile contractuale sunt doar declarative.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti