Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Camelia Bogdan: De ce este obligatoriu, zic, pentru judecător?
06.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Jud. dr. Camelia Bogdan, CURTEA DE APEL BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Dacă nu recuperează banii, măcar îi spală: INSOLVENȚA”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la rolul activ al instanțelor de judecată în depistarea transferului unor sume de bani prin intermediul falsului proces.

Camelia Bogdan„Există, însă, și posibilitatea transferului direct, prin procedura ordonanței de plată, a unor sume de bani, în offshore-uri, pentru a fi la dispoziția infractorilor, care îi controleză în calitate de beneficiari reali a acelor societăți-ecran, având împuterniciri pe conturile acelor societăți. Ulterior, banii din acele offshore-uri pot fi reinvestiți în economia legală, deoarece societățile-ecran, spre exemplu, stabilite în Seychelles, controlate de societăți din Republica Marshall, pot investi în economia românească, prin interpunerea în acționariatul unor societăți înregistrate la Registrul Comerțului sau se pot crea noi societăți și se pot aduce noi acționari din Cipru, din Elveția, Monaco, Liechtenstein, mai nou, din Hong Kong și Singapore și lista poate continua. De ce este obligatoriu, zic, pentru judecător? Noi, de lege lata, ca judecători, suntem chemați, cum am zis eu, să aplicăm legea, nu însă să protejăm aparențe înșelătoare. Deci, este obligatoriu să fim atenți la anumite indicii de suspiciune. Nimeni nu trebuie să fie specialist în spălarea banilor pentru a observa o anumită lipsă de aparență a oricărui scop economic – spre exemplu, încheierea unui contract de livrare de produse petroliere din Delaware, cunoscând că Delaware este cel mai opac paradis fiscal sau, cel puțin, în clasamentul din 2010, era. Dar, cu siguranță, este o țară care nu produce petrol.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate