Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Camelia Bogdan: De ce este obligatoriu, zic, pentru judecător?


6 decembrie 2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN
Secţiuni: Citate juridice, Drept penal, Insolvență, SELECTED, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Jud. dr. Camelia Bogdan, CURTEA DE APEL BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Dacă nu recuperează banii, măcar îi spală: INSOLVENȚA”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la rolul activ al instanțelor de judecată în depistarea transferului unor sume de bani prin intermediul falsului proces.

Camelia Bogdan„Există, însă, și posibilitatea transferului direct, prin procedura ordonanței de plată, a unor sume de bani, în offshore-uri, pentru a fi la dispoziția infractorilor, care îi controleză în calitate de beneficiari reali a acelor societăți-ecran, având împuterniciri pe conturile acelor societăți. Ulterior, banii din acele offshore-uri pot fi reinvestiți în economia legală, deoarece societățile-ecran, spre exemplu, stabilite în Seychelles, controlate de societăți din Republica Marshall, pot investi în economia românească, prin interpunerea în acționariatul unor societăți înregistrate la Registrul Comerțului sau se pot crea noi societăți și se pot aduce noi acționari din Cipru, din Elveția, Monaco, Liechtenstein, mai nou, din Hong Kong și Singapore și lista poate continua. De ce este obligatoriu, zic, pentru judecător? Noi, de lege lata, ca judecători, suntem chemați, cum am zis eu, să aplicăm legea, nu însă să protejăm aparențe înșelătoare. Deci, este obligatoriu să fim atenți la anumite indicii de suspiciune. Nimeni nu trebuie să fie specialist în spălarea banilor pentru a observa o anumită lipsă de aparență a oricărui scop economic – spre exemplu, încheierea unui contract de livrare de produse petroliere din Delaware, cunoscând că Delaware este cel mai opac paradis fiscal sau, cel puțin, în clasamentul din 2010, era. Dar, cu siguranță, este o țară care nu produce petrol.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro