Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Marian Bădescu: Dacă practicianul în insolvență are probleme în descoperirea premiselor acestor infracțiuni, cu atât mai mult judecătorul-sindic


5 decembrie 2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Av. Marian Bădescu, RĂZVAN DINCĂ & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Dacă nu recuperează banii, măcar îi spală: INSOLVENȚA”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul că practicianul în insolvență deține mai multe pârghii pentru a descoperi săvârșirea unor infracțiuni, odată cu deschiderea procedurii insolvenței, decât judecătorul-sindic.

Marian Bădescu„Eu cred că, dacă practicianul în insolvență are probleme în descoperirea premiselor acestor infracțiuni, cu atât mai mult judecătorul-sindic, care are doar câteva documente la dispoziție pentru analizarea unei creanțe, poate să verifice aceste lucruri, mai mult într-o procedură necontencioasă, dacă este să vorbim despre procedura de deschidere a insolvenței, și aici, mă refer la o conivență între debitor și creditor, sau într-o procedură contencioasă, în care vine și debitorul și face niște apărări scurte, se verifică aceleași apărări, în mare parte, se recunoaște chiar de către el starea de insolvență, poate critică doar valoarea creanței ș.a.m.d.. Cred, totuși, că practicianul în insolvență are mai multe pârghii pentru a verifica acest caracter fraudulos, având acces la contabilitatea debitoarei și putând verifica cum au luat naștere aceste creanțe cu mult timp în urmă sau cum au fost cesionate, dacă au fost luate de la alte societăți, dacă aceste creanțe s-au născut într-un act juridic efectuat în activitatea curentă și normală a debitoarei, ca să spun așa, deși și eu cred că această analiză ar excede activității sale, cu atât mai mult activității judecătorului-sindic, care, la momentul deschiderii procedurii insolvenței, analizează dacă acea creanță este certă, lichidă și exigibilă și îndeplinește condițiile prevăzute în Legea insolvenței, pentru deschiderea procedurii, respectiv: valoarea-prag și termenul în care nu a fost achitată.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii