Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Marian Bădescu: Dacă practicianul în insolvență are probleme în descoperirea premiselor acestor infracțiuni, cu atât mai mult judecătorul-sindic
05.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN

JURIDICE - In Law We Trust

Av. Marian Bădescu, RĂZVAN DINCĂ & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Dacă nu recuperează banii, măcar îi spală: INSOLVENȚA”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul că practicianul în insolvență deține mai multe pârghii pentru a descoperi săvârșirea unor infracțiuni, odată cu deschiderea procedurii insolvenței, decât judecătorul-sindic.

Marian Bădescu„Eu cred că, dacă practicianul în insolvență are probleme în descoperirea premiselor acestor infracțiuni, cu atât mai mult judecătorul-sindic, care are doar câteva documente la dispoziție pentru analizarea unei creanțe, poate să verifice aceste lucruri, mai mult într-o procedură necontencioasă, dacă este să vorbim despre procedura de deschidere a insolvenței, și aici, mă refer la o conivență între debitor și creditor, sau într-o procedură contencioasă, în care vine și debitorul și face niște apărări scurte, se verifică aceleași apărări, în mare parte, se recunoaște chiar de către el starea de insolvență, poate critică doar valoarea creanței ș.a.m.d.. Cred, totuși, că practicianul în insolvență are mai multe pârghii pentru a verifica acest caracter fraudulos, având acces la contabilitatea debitoarei și putând verifica cum au luat naștere aceste creanțe cu mult timp în urmă sau cum au fost cesionate, dacă au fost luate de la alte societăți, dacă aceste creanțe s-au născut într-un act juridic efectuat în activitatea curentă și normală a debitoarei, ca să spun așa, deși și eu cred că această analiză ar excede activității sale, cu atât mai mult activității judecătorului-sindic, care, la momentul deschiderii procedurii insolvenței, analizează dacă acea creanță este certă, lichidă și exigibilă și îndeplinește condițiile prevăzute în Legea insolvenței, pentru deschiderea procedurii, respectiv: valoarea-prag și termenul în care nu a fost achitată.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.