Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Marian Bădescu: Dacă practicianul în insolvență are probleme în descoperirea premiselor acestor infracțiuni, cu atât mai mult judecătorul-sindic
05.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN

Secţiuni: Citate juridice, Drept penal, Insolvență, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Marian Bădescu, RĂZVAN DINCĂ & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Dacă nu recuperează banii, măcar îi spală: INSOLVENȚA”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul că practicianul în insolvență deține mai multe pârghii pentru a descoperi săvârșirea unor infracțiuni, odată cu deschiderea procedurii insolvenței, decât judecătorul-sindic.

Marian Bădescu„Eu cred că, dacă practicianul în insolvență are probleme în descoperirea premiselor acestor infracțiuni, cu atât mai mult judecătorul-sindic, care are doar câteva documente la dispoziție pentru analizarea unei creanțe, poate să verifice aceste lucruri, mai mult într-o procedură necontencioasă, dacă este să vorbim despre procedura de deschidere a insolvenței, și aici, mă refer la o conivență între debitor și creditor, sau într-o procedură contencioasă, în care vine și debitorul și face niște apărări scurte, se verifică aceleași apărări, în mare parte, se recunoaște chiar de către el starea de insolvență, poate critică doar valoarea creanței ș.a.m.d.. Cred, totuși, că practicianul în insolvență are mai multe pârghii pentru a verifica acest caracter fraudulos, având acces la contabilitatea debitoarei și putând verifica cum au luat naștere aceste creanțe cu mult timp în urmă sau cum au fost cesionate, dacă au fost luate de la alte societăți, dacă aceste creanțe s-au născut într-un act juridic efectuat în activitatea curentă și normală a debitoarei, ca să spun așa, deși și eu cred că această analiză ar excede activității sale, cu atât mai mult activității judecătorului-sindic, care, la momentul deschiderii procedurii insolvenței, analizează dacă acea creanță este certă, lichidă și exigibilă și îndeplinește condițiile prevăzute în Legea insolvenței, pentru deschiderea procedurii, respectiv: valoarea-prag și termenul în care nu a fost achitată.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti