Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Cristian Cîrmaciu: Deschiderea procedurii de insolvență oferă posibilitatea stopării spălării banilor


7 decembrie 2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Practician în insolvență Cristian Cîrmaciu, Managing Partner AKTIV-LEX INSOLVENȚĂ, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Dacă nu recuperează banii, măcar îi spală: INSOLVENȚA”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul că, odată cu deschiderea procedurii insolvenței, infracțiunea de spălare a banilor este descoperită și stopată pe viitor.

Cristian Cîrmaciu„De asemenea, consider că procedura insolvenței este un mecanism prin care se blochează, total sau parțial, săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, prin prisma mecanismelor procedurii și organelor procedurii, respectiv judecătorul sindic, care verifică activitatea, actele și demersurile întreprinse de administratorului judiciar, prin prisma faptului că administratorul judiciar are obligația de a elabora un raport asupra cauzelor și împrejurărilor care au declanșat insolvența și din prisma obligațiilor administratorului judiciar de a verifica toate creanțele înscrise în tabelul preliminar și, ulterior, de a le accepta. Prin prisma tuturor acestor mecanisme de verificare, atât de către administratorul judiciar și de participanții la procedură, cât și de către judecătorul sindic, considerăm că efectele unei eventuale spălări de bani ar fi diminuate sau chiar stopate, odată cu deschiderea procedurii de insolvență. Deci, nu considerăm că, prin insolvență, se favorizează, în continuare, spălarea banilor începută anterior deschiderii procedurii.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii