BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

Cristian Cîrmaciu: Deschiderea procedurii de insolvență oferă posibilitatea stopării spălării banilor

07.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN
Abonare newsletter

Practician în insolvență Cristian Cîrmaciu, Managing Partner AKTIV-LEX INSOLVENȚĂ, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Dacă nu recuperează banii, măcar îi spală: INSOLVENȚA”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul că, odată cu deschiderea procedurii insolvenței, infracțiunea de spălare a banilor este descoperită și stopată pe viitor.

Cristian Cîrmaciu„De asemenea, consider că procedura insolvenței este un mecanism prin care se blochează, total sau parțial, săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, prin prisma mecanismelor procedurii și organelor procedurii, respectiv judecătorul sindic, care verifică activitatea, actele și demersurile întreprinse de administratorului judiciar, prin prisma faptului că administratorul judiciar are obligația de a elabora un raport asupra cauzelor și împrejurărilor care au declanșat insolvența și din prisma obligațiilor administratorului judiciar de a verifica toate creanțele înscrise în tabelul preliminar și, ulterior, de a le accepta. Prin prisma tuturor acestor mecanisme de verificare, atât de către administratorul judiciar și de participanții la procedură, cât și de către judecătorul sindic, considerăm că efectele unei eventuale spălări de bani ar fi diminuate sau chiar stopate, odată cu deschiderea procedurii de insolvență. Deci, nu considerăm că, prin insolvență, se favorizează, în continuare, spălarea banilor începută anterior deschiderii procedurii.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week