Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Mihai Mareș: Practicianul în insolvență are obligația raportării la Oficiul de Spălare a Banilor orice suspiciune


9 decembrie 2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Av. drd. Mihai Mareș, Managing Partner MAREȘ DANILESCU MAREȘ, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Dacă nu recuperează banii, măcar îi spală: INSOLVENȚA”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul că, prin adoptarea Deciziei nr. 16/2016, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a dorit responsabilizarea practicianului în insolvență cu privire la raportarea la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, a oricărei suspiciuni cu privire la tranzacțiile care au dus la deschiderea procedurii insolvenței.

Mihai Mareș„Există acel raport pe care trebuie să îl întocmească cu privire la cauzele insolvenței și, pe de altă parte, există și obligația de raportare, pe care o are chiar din Legea spălării banilor, inclusiv acest practician și care trebuie să raporteze la Oficiul de Spălare a Banilor orice suspiciune cu privire la tranzacțiile respective. Adică, există o obligație de raportare și din partea practicianului. Eu am plecat de la premisa că ce am înțeles eu că s-a dorit prin această hotărâre a fost o responsabilizare a practicianului în insolvență, care, având acces la datele din dosar, despre existența, inexistența, întinderea creanței ș.a.m.d., având și o obligație de raportare la Oficiul de Spălare a banilor, el a fost, cu prioritate, cum să spun, responsabilizat.”

Alexandra-Adriana Dobrișan

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică