« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Cornel Popa: Fiducia – metodă de gestionare a unor bunuri sau drepturi
12.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Av. Cornel Popa, Partner ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Înconjurată de maximă discreție: FIDUCIA”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la fiducie, ca metodă de gestionare a unor bunuri sau drepturi.

Cornel Popa„Probabil că, dacă ar fi doar singurul obiectiv, ne-am putea afla într-o posibilă sferă de aplicare a unei acțiuni pauliene sau poate a unei acțiuni pentru frauda la lege. Trebuie să fie un obiectiv legitim la fiducie, acesta este cu siguranță și acest obiectiv nu poate fi el însuși numai punerea la adăpost a bunurilor, de către urmărirea creditorilor. Acum, dacă încercăm să vedem care ar fi, totuși, acest obiectiv legitim, vedem că încep dificultăți dacă ne uităm la felul în care a fost înțeleasă și aplicată fiducia până acum și lucrul acesta este destul de transparent, pentru că ele sunt obiectul înregistrării la Arhiva Electronică. Impresia mea, cel puțin, este că, de cele mai multe ori, fiducia a fost folosită ca metodă de gestionare a unor bunuri sau, mă rog, a unor drepturi, așa cum se psunea mai devreme.”

Alexandra-Adriana Dobrișan

 
Secţiuni: Citate juridice, Drept civil, JURIDICE.ro, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD