Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Cornel Popa: Fiducia – metodă de gestionare a unor bunuri sau drepturi


12 decembrie 2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Av. Cornel Popa, Partner ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Înconjurată de maximă discreție: FIDUCIA”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la fiducie, ca metodă de gestionare a unor bunuri sau drepturi.

Cornel Popa„Probabil că, dacă ar fi doar singurul obiectiv, ne-am putea afla într-o posibilă sferă de aplicare a unei acțiuni pauliene sau poate a unei acțiuni pentru frauda la lege. Trebuie să fie un obiectiv legitim la fiducie, acesta este cu siguranță și acest obiectiv nu poate fi el însuși numai punerea la adăpost a bunurilor, de către urmărirea creditorilor. Acum, dacă încercăm să vedem care ar fi, totuși, acest obiectiv legitim, vedem că încep dificultăți dacă ne uităm la felul în care a fost înțeleasă și aplicată fiducia până acum și lucrul acesta este destul de transparent, pentru că ele sunt obiectul înregistrării la Arhiva Electronică. Impresia mea, cel puțin, este că, de cele mai multe ori, fiducia a fost folosită ca metodă de gestionare a unor bunuri sau, mă rog, a unor drepturi, așa cum se psunea mai devreme.”

Alexandra-Adriana Dobrișan

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică